Overwinteren met Sun Roots Festival 2

The Rising Sun organiseert tweede editie van het Sun Roots Festival in Vera

Tekst: Wessel van Dommelen Foto's: Jan Lenting ,

De tweede editie van het Sun Roots Festival staat in het teken van de reggaesound, maar wel in brede zin. Door hun eigen sound te combineren met die van General Jabbah en Mr. Wallace willen de leden van het Groningse The Rising Sun de diversiteit van reggae benadrukken. “Want,” zo stelt manager en boeker Dominic van den Heuvel, “reggae is niet alleen voor blowende gasten met dreadlocks, maar het is een feest voor iedereen.”

The Rising Sun houdt voet bij stuk met hun missie om reggae te verspreiden. Daarom organiseert de band voor de tweede maal het Sun Roots Festival. Naast reggae-rock van The Rising Sun zelf zal General Jabbah het geluid van reggae-dub vertegenwoordigen. Mr. Wallace is er voor meer uptempo ska-materiaal. De jonge DJ Fyza opent de avond en sluit hem ook weer af.

 In 2015 begon The Rising Sun na te denken over een reggae-festival in Groningen. Dominic vertelt: “Het is in 2015 ooit gestart als schoolopdracht van Sebastiaan Gravenstein. Wij hadden toen al redelijk wat shows en we dachten: waarom ook geen eigen festival in onze hometown?” Het resultaat was de eerste succesvolle editie van het festival vorig jaar. Het succes smaakte duidelijk naar meer, want nu kunnen we dus van een tweede editie gaan genieten.

Met deze tweede editie rijst natuurlijk de vraag of we ook een derde editie mogen verwachten. Dominic kan ons vertellen dat de voorbereidingen voor Sun Roots Festival 2018 al begonnen zijn. De plannen voor volgend jaar: het festival zal groter worden dan de huidige editie en ook een podium bieden aan wereldmuziek. Voor de verdere toekomst droomt The Rising Sun nog groter. De band zou graag zien dat het Sun Roots Festival uiteindelijk uitgroeit tot een soort ‘Mundial van het Noorden’. We kunnen nu in ieder geval al gaan genieten van zonnige reggaemuziek met Sun Roots Festival 2017.

Het Sun Roots Festival vindt vrijdag 20 januari plaats in Vera, vanaf 20.30 uur (deuren geopend om 20.00 uur). Een kaartje kost € 7,50 (de maandkaart is afgeschaft). Bij bezoek aan het festival krijg je de nieuwe EP Sun Roots van The Rising Sun gratis.