De Groningse poptempel Vera is vrijdagavond het toneel van lange haren en zwarte bandshirts. The Supersuckers zijn in de stad, dus het is weer eens tijd voor een vuig rock-'n-roll-avondje.

Rockliefhebbers

De Amerikaanse routiniers zijn natuurlijk geen onbekenden voor het Verapubliek. Voordat het eerste geraas uit de speakers komt, maken verschillende liefhebbers nog even een praatje met drummer Christopher Von Streicher, die ook verantwoordelijk is voor de merchandiseverkoop vanavond. De sfeer is goed, het bier is koud en de Grote Zaal is intussen behoorlijk gevuld met rockliefhebbers.

Band met karakter
Nadat Gronings punkcollectief De Fuckups de menigte heeft opgewarmd, betreden The Supersuckers het podium. Zoals ze het al honderden, misschien wel duizenden keren hebben gedaan. De band doorstaat al bijna dertig jaar de tand des tijds en frontman Eddie Spaghetti heeft in de tussentijd ook nog 'even' kanker overwonnen. Je kunt zeggen over de formatie wat je wilt, maar The Supersuckers zijn een band met karakter.

Vera 2017

Het ruigere werk

De rockveteranen vallen gelijk met de deur in huis. Gitarist ''Metal'' Marty Chandler (die het broertje van Iggy Pop had kunnen zijn) fokt de tent meteen goed op. Spaghetti zingt machtig in de microfoon. The Supersuckers staan bekend om hun brede repertoire, en de eerste twintig minuten van de show beslaan zeker hun ruigere werk. Dit ruwe, rappe deel is helaas ook gelijk het hoogtepunt van de avond.

Doorsnee southern rock
Eddie Spaghetti is van het huidige trio het enige bandlid dat al sinds het heerlijke debuutalbum The Songs All Sound The Same onderdeel uitmaakt van The Supersuckers. Maar de drums en gitaar worden bespeeld door mannen met veel vaardigheid. Vaardigheden alleen zijn echter niet genoeg om een hoopvol Verapubliek een dik uur geboeid te houden. Van ervaren lieden die zichzelf ‘’The Greatest Rock-'n-Roll Band in the World’’ noemen, verwacht je toch zeker meer dan een set vol doorsnee southern rock. Rock hoeft niet gecompliceerd te zijn, integendeel zelfs. Toch is er een verschil tussen simpel en oppervlakkig. Onze Amerikaanse vrienden verdienen respect voor hun lange loopbaan in de muziekwereld, maar helaas voldoet de set van The Supersuckers niet aan de hoge verwachtingen die je hebt van zo’n gevestigde naam. Het optreden is leuk voor de liefhebber, maar simpelweg onvoldoende voor de reguliere concertbezoeker.