Op zaterdag 29 september is het Haunting Records Label Night in Simplon, een avond gewijd aan live elektronische muziek. Op het programma staan vijf elektronische acts die naam maken onder het label Haunting Records: het Duitse duo FLCTS, de elektronische liveband Nachtwacht, het elektronische techno producerende Klankveld, het Duitse MAMA en de Groningse producer Phole. Hugo Tromp (23) en Tobi Bob Snoid (23) van Haunting Records vertellen wat de avond in Simplon zo bijzonder maakt.

Het ontstaan van Haunting Records

De elektronische liveband Nachtwacht uit Groningen mixt in liveshows elektronische muziek met akoestische instrumenten. Tobi vertelt: “Twee jaar geleden organiseerden we in Paradigm onder de naam Nachtwacht onze eerste succesvolle avond waarin we live klassieke muziek met techno combineerden. Uit deze samenwerking ontstonden meerdere projecten.” Het doel van het label Haunting Records is het bundelen van de projecten en deze gezamenlijk een gezicht te geven.

Live elektronische muziek

Het label is gevestigd in Groningen en heeft een oefen- en mixruimte waar de acts continu ongestoord kunnen oefenen en hun producties kunnen uitwerken. Haunting Records focust zich op bands die live elektronische muziek maken. FLCTS bracht bij Haunting Records al een dubbel-elpee uit. Ook Phole zal na succesvolle eerdere releases dit jaar zijn eerste album bij Haunting Records uitbrengen en Klankveld speelde op 4 februari in een uitverkocht Paradigm. Nachtwacht focust zich tenslotte eerst op live optredens en brengt daarna een album uit. De band heeft nu een sound gevonden waarin de elektronische songs met drums worden versterkt. Tobi vertelt dat de focus voor nu op de genoemde acts ligt. Hij legt uit: “FLCTS brengt binnenkort een nieuwe, veelbelovende single uit genaamd Distance. De bijbehorende video is af, dus de komende tijd steken we vooral energie in de release.” Hij vervolgt: “We zorgen er continu voor dat alle acts voldoende aandacht krijgen en de mogelijkheden om nieuwe muziek uit te brengen. Daarnaast zijn we ook op zoek naar nieuwe acts.”

Haunting Sessions

Om de elektronische muziek in Groningen de aandacht te geven die het verdient organiseren Hugo en Tobi samen met DATmag. wekelijks een live-sessie waarin de acts kunnen laten horen wat ze in huis hebben. Tobi vertelt: “Vorige week is de vierde sessie online gezet, een bijna veertig minuten durende live-set van Klankveld. Zo proberen we onze elektronische acts en ons label in de spotlights te zetten. Ook spelen we met het idee om met de Label Night te touren naar bijvoorbeeld de grotere clubs in Duitsland, zoals Halle02 in Heidelberg en andere clubs in Europa.”

Label Night in Simplon

De Haunting Records Label Night in Simplon organiseert het label in samenwerking met Simplon. De promotie voor de avond verzorgt Haunting Records zelf. Hugo licht toe: “We hebben een teaser gemaakt met een opname van het optreden van Klankveld in Paradigm als voorproefje op de labelavond in Simplon. Daarnaast maken we video’s, posters en flyers.” De Haunting Records Label Night is bedoeld voor liefhebbers van dans- en popmuziek, maar ook voor de underground scene. De avond begint met popmuziek en eindigt met harde, Duitse techno. Studenten die graag kennis willen maken met de Groningse elektronische muziekscene zouden dit niet moeten missen. Mensen kunnen tot 4:00 ’s ochtends los gaan.”

 

De Haunting Records Label Night vindt plaats in de Grote Zaal van Simplon op vrijdag 29 september van 21:00 uur tot 4:00 uur. Kaarten € 5 (met studentenkaart), € 7,50  in de voorverkoop (met 25% studentenkorting) en € 10 aan de deur (met 50% studentenkorting).