Klassiek ontmoet dance in Paradigm

Viool, piano en synthesizer slaan de handen ineen tijdens Nachtwacht

Tekst: Jesse Havinga ,

Dansen op viool en piano? Aanstaande donderdagavond kan het weer. Na vergelijkbare projecten van Noisia samen met het Noord-Nederlands Orkest komen studenten van de Hanzehogeschool, Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium nu met het project Nachtwacht in technotempel Paradigm.

Omdat concertzalen vergrijzen, kreeg studente Crisilde van den Assem de opdracht klassiek in een nieuw jasje te steken, aldus Dagblad van het Noorden. Volgens de studenten hebben de "luisteraar in een concertzaal en de danser in een club misschien wel meer gemeen dan ze denken". Voor beide is er ruimte om weg te dromen bij de muziek.

Het resultaat is een set van ongeveer een uur - gecomponeerd door Hugo Tromp en Tobi Bob Snoid - waarbij viool, piano en akoestische percussie mixen met de elektrische synthesizers. “Op zoek naar nieuwe klanken”, zoals de organisatie zelf zegt.

Ben je benieuwd hoe dit gaat klinken? Wees dan snel, want Nachtwacht is al op donderdagavond 4 februari. Vanaf 20:30 kan je bij Paradigm naar binnen. Neem voor meer informatie of een klein voorproefje een kijkje op de site van Nachtwacht.