Stukafest: kleine voorstellingen in studentenkamers

Muziek, theater en dans van heel dichtbij

Tekst: Femke van Arendonk Foto's: Jan Lenting en Jan Westerhof ,

Voor de negende keer wordt op donderdag 19 februari het studentenkamerfestival Stukafest gehouden in verschillende studentenkamers in Groningen. In veertien kamers in de binnenstad zijn er optredens van bands, comedians en dans- en theatergroepen. Voor ieder wat wils.

Dans, muziek, theater, cabaret. Dit zijn een paar onderdelen die terugkomen tijdens Stukafest Groningen 2015. Aan iedere locatie in de stad is één act gekoppeld die drie keer gaat optreden. Zo kun je in drie rondes drie verschillende muzikale acts zien. Tussen de rondes door kun je met de fiets naar het volgende huis. Want de plekken liggen dichtbij elkaar. Dit jaar is er weer genoeg muzikaals in de studentenkamers te zien, want maar liefst zeven bands verzorgen een optreden.

Meadow Lake

Stukafest probeert natuurlijk ook zoveel mogelijk plaatselijk talent te trekken naar de studentenkamers. Zo staat de Groningse indierock-band Meadowlake ook in één van de kamers te spelen. In 2013 maakten ze voor het eerst hun live-debuut en in 2014 kwamen ze met hun eerste plaat. Van deze EP gaan ze ongetwijfeld ook wat nummers spelen. Meadow Lake zal te vinden zijn aan de Barestraat 31.

Sväva

Je denkt misschien dat Sväva een Zweedse band is, maar niets is minder waar. De band komt gewoon uit Leeuwarden. De naam betekent zwevend en ze maken hele dromerige muziek. Ideaal om een avondje te hangen op de bank. Zij zijn te zien in de Noorderkerkstraat 5-1.

Andere acts

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere acts te zien. Hou je van literatuur? Dan moet je zeker naar Irene Wiersma (Hooge der A 13). Zij vertelt het verhaal over de Groningse ‘Lolita’ en haar vriend Rick. Samen gaan ze langs de verschillende kroegjes die Groningen te bieden heeft. De Blonde Jongens en Tim (Pausgang 6) zullen ook een voorstelling geven. Zij combineren cabaret en dans en hebben de publieksprijs gewonnen bij het Groninger Studenten Cabaret Festival 2014.

Eindfeest

Nadat alle voorstellingen zijn afgelopen is er nog een spetterend eindfeest. Bezoekers kunnen samen met de artiesten genieten van de Groningse reggaeband The Rising Sun en de Utrechtse indiepopband Project Bongo. Zij zorgen er beiden voor dat Stukafest 2015 in Groningen goed wordt afgesloten.

De kaartverkoop voor Stukafest Groningen 2015 is al een tijdje aan de gang, maar er zijn zeker nog kaartjes te bestellen op de website. Voor één ronde betaal je €4,50. Voor drie rondes €12,00 en wil je dan ook nog naar het eindfeest dan betaal je €14,50. Losse tickets voor het eindfeest kosten €4,50.