Puike prijsvraag die geen prijsvraag is, maar waarbij je wel kaarten kan winnen voor festival Welcome To The Village Puike prijsvraag die geen prijsvraag is, maar waarbij je wel kaarten kan winnen voor festival Welcome To The Village

De tweede editie van dit driedaagse kleinschalige festival blijft vasthouden aan het dorpsgevoel

, Tekst: Nina Knaack Foto: Hans Jellema

Puike prijsvraag die geen prijsvraag is, maar waarbij je wel kaarten kan winnen voor festival Welcome To The Village

De tweede editie van dit driedaagse kleinschalige festival blijft vasthouden aan het dorpsgevoel

Tekst: Nina Knaack Foto: Hans Jellema ,

Deze zomer vindt de tweede editie van het driedaagse popfestival Welcome To The Village plaats. Vorig jaar was het festival uitverkocht, en ook dit jaar gaat het hard met de ticketverkoop. In een eerder gesprek met marketing en pr-coördinator Koen Haringa wordt duidelijk wat dit festival zo aantrekkelijk maakt: “We zijn echt een community.”

Vlak buiten Leeuwarden ligt natuurgebied de Groene Ster, de plek waar het festival plaats gaat vinden. Hier zullen half juli 85 acts te zien zijn, waaronder Thomas Azier, Balthazar, Band of Skulls en De Staat. Groningen is ook goed vertegenwoordigd met Swinder, Paradigm en traumahelikopter. Zoals de naam al doet vermoeden, staat het dorpsgevoel centraal bij Welcome To The Village. “We proberen een paar dagen lang een wereld te creëren die klopt, waar mensen zich thuis kunnen voelen. Er is veel ruimte daar; je hoeft niet constant je bier te bewaken of in het gedrang te komen bij een podium. Eigenlijk heb je door de kleinschaligheid het gevoel dat je iedereen zou kunnen kennen die er rondloopt”, aldus Haringa.

Dit dorpse community-gevoel werkt ook door in de organisatie. “Eigenlijk werken we alleen met vrienden. Daarmee bedoelen we mensen die we al kennen en tof vinden, maar ook nieuwe mensen die goed op ons aansluiten. Dat zijn dan degenen die dingen doen met duurzaamheid, community-werk, community art, noem maar op. Op die manier zijn we heel selectief over met wie we werken. Maar, we zijn een club, not a clique.” Het idee voor het festival kwam vanuit de organisatie van het Leeuwardense poppodium Asteriks. Dat heeft ertoe geleid dat het festivalprogramma op dezelfde manier opgebouwd is als het programma van het poppodium. “Het programma bestaat uit een headliner die veel mensen kennen, en een groot middensegment waarin we de inhoud opzoeken – bands die mensen vaak nog niet kennen. En we openen of sluiten af met lokale artiesten die goed bezig zijn.”

Op het programma staan dan ook veel Friese acts, maar er zijn ook een paar Groningse pareltjes te vinden. Swinder stond namelijk afgelopen weekend nog in Huis De Beurs op het Melodica Festival met hun folkrock. Met zijn vieren zijn de jongens bezig met een debuutalbum. De teksten zijn in het Gronings en de muziek is melancholisch en dansbaar tegelijk. Paradigm kennen de meeste Groningse inwoners vast al, van hun eigen gelijknamige club waar technoliefhebbers hun hart kunnen luchten. Daarnaast staat Paradigm ook voor een eigenzinnige visie op elektronische muziek in combinatie met beeldende kunst, dus ook nog gaaf om naar te kijken! De andere grote Groningse act is niets minder dan traumahelikopter. Drie jonge Groningse muzikanten die ongecompliceerde en pakkende garagerock maken. Ondertussen worden ze ook in het buitenland herkend, maar ze doen met plezier Leeuwarden tijdens Welcome To The Village ook een bezoekje aan.

Welcome To The Village is van 18 tot en met 20 juli te beleven in Leeuwarden. 3voor12 groningen mag daarvoor 2 x 2 kaarten weggeven, maar die krijg je natuurlijk niet zomaar! Maak een foto in je favoriete festivaloutfit en post deze als reactie onder de link naar dit artikel op Facebook. Wij kiezen vervolgens de twee beste foto’s uit. Veel likes hebben kan misschien wel de doorslag geven, maar is niet dé beslissende factor. Laat je creativiteit zien voor 30 juni, en misschien mag jij dan wel in je festivaloutfit genieten op Welcome To The Village!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen