Eerste editie That's Live XL vindt plaats in Vera Eerste editie That's Live XL vindt plaats in Vera

Met optredens van Yori Swart, The Deaf en The Temper Trap

, Tekst: Saskia Evers

Eerste editie That's Live XL vindt plaats in Vera

Met optredens van Yori Swart, The Deaf en The Temper Trap

Tekst: Saskia Evers ,

Onder de titel: That's Live XL trekt het populaire radioprogramma van Eric Corton met drie acts langs Nederlandse popzalen. Startpunt van de tour is Vera. Op 17 september spelen Yori Swart, The Deaf en The Temper Trap in Vera. 3FM verzorgt een live radio-uitzending.

Een radioprogramma dat het land in gaat. Het klinkt gek maar toch is het waar. Het radiopgramma That's Live van 3FM vierde vorig jaar zijn tienjarig jubileum met een uitverkocht concert in het Utrechtse Tivoli. Dit was zo'n succes dat Eric Corton besloot met het radioprogramma het land in te trekken. Onder de naam That's Live XL doet het programma verschillende popzalen aan. Tijdens deze avonden geven drie verschillende bands een kort optreden.

De avond begint met de winnares van de Grote Prijs van Nederland 2011: Yori Swart. De singer-songwriter heeft meer prijzen op haar naam staan zoals de Amsterdamse Popprijs 2010 en de Sena Performers POPnl Award. In januari riep 3FM haar ook nog eens uit tot “Serious Talent”. De zangeres zingt folky popsongs die soms zelfs raken aan countrymuziek.

De tweede band is The Deaf. Deze band heeft als zichzelf als doel gesteld de beat terug te brengen naar beatstad Den Haag. De stad werd in de jaren zestig bekend met acts als The InCrowd en The Magic Strangers. The Deaf lijkt echter vooral geluisterd te hebben naar de gitaarpop van The Hyves (Zweden) en The Vines (Australië): vette gitaarmuziek met punk en garage invloeden.

Afsluiter is de Australische rockgroep: The Temper Trap. De band is vooral bekend van de hit Sweet Disposition, maar heeft een tweede album uitgebracht, getiteld: The Temper Trap. De band heeft een sferisch geluid en doet af en toe denken aan acts als Muse en aan (een toegankelijke versie van) Placebo.

De eerste editie vindt plaats op 17 september. Wees op tijd. Het eerste optreden begint al om 18.00 uur.

Programma:
18.00: Yori Swart
19.00: The Deaf
20.00: The Temper Trap

De optredens zijn zaterdag 22 september terug te luisteren via 3FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen