Memphis Maniacs maakt reputatie waar Memphis Maniacs maakt reputatie waar

Eerste tour voor betalende bezoekers

, André Eggens (tekst en foto's)

Memphis Maniacs maakt reputatie waar

Eerste tour voor betalende bezoekers

André Eggens (tekst en foto's) ,

De mashupband Memphis Maniacs was dit jaar op zo ongeveer alle festivals te vinden en met groot succes. Vanavond zou in Simplon de aftrap van een clubtour langs alle grote zalen zijn, maar er kwamen nog twee optredens hiervoor op hun pad. Toch is het nog steeds wel spannend want het zijn de eerste optredens waarbij het publiek alleen voor hun een kaartje koopt.

Eerste tour voor betalende bezoekers

De mashupband Memphis Maniacs was dit jaar op zo ongeveer alle festivals te vinden en met groot succes. Vanavond zou in Simplon de aftrap van een clubtour langs alle grote zalen zijn, maar er kwamen nog twee optredens hiervoor op hun pad. Toch is het nog steeds wel spannend  want het zijn de eerste optredens waarbij het publiek alleen voor hun een kaartje koopt.

Helaas is het concert niet uitverkocht, maar de zaal is zeker goed gevuld. Het optreden begint zelfs later vanwege de aanhoudende rij buiten. Het publiek (voor het grootste gedeelte bestaande uit vrouwen) kan niet wachten tot het begint en gaat vanaf de eerste akkoorden goed los.

Toegegeven, het is één grote ingestudeerde act, maar wel een erg goede act. De mashups zitten goed in elkaar en de band is ondanks het hele showgebeuren retestrak. Het repertoire gaat van AC/DC naar A-HA en van Nirvana naar de meest vreselijke euro-house. Er is veel interactie met het publiek en er gebeurt een hoop. Wanneer er een pauze lijkt te zijn duikt de zanger ineens achterin de zaal op om daar alleen een nummer te doen. Een paar nummers verder staat de halve band in de zaal te spelen. Het publiek geniet en kan er geen genoeg van krijgen. Dat komt wel goed met die betalende bezoekers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen