Uit De Klei Getrokken – Nr. 9 Uit De Klei Getrokken – Nr. 9

Week 11

, Tekst: Anne Bouma en Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken – Nr. 9

Week 11

Tekst: Anne Bouma en Ennio Wolsink ,

Welkom bij de 9e editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. Dit keer aandacht voor Grand Theatre Over De Vloer en Electric Barbarian, de release van de EP Voor Nu van Danskie en de dope muziekvideo van hiphop groep Dope D.O.D. Ook gaan wij uitgebreid in op het faillissement van de eigenaar van techno/house bolwerk Pand48 en hun (gelukkige) doorstart. Tenslotte staan wij even stil bij de demo-cd van hardcore band Lies! en de aankomende editie van Clash.

Week 11

Welkom bij de negende editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. Dit keer aandacht voor Grand Theatre Over De Vloer en Electric Barbarian, de release van de EP Voor Nu van Danskie en de dope muziekvideo van hiphop groep Dope D.O.D. Ook gaan wij uitgebreid in op het recente faillissement van de eigenaar van techno/house bolwerk Pand48 en hun (gelukkige) doorstart. Tenslotte staan wij even stil bij de release van de demo-cd van hardcore band Lies! en blikken wij even vooruit naar de aankomende editie van Clash.

Pand48 maakt doorstart
Twee weken geleden werd, tot grote schrik van veel lokale dj’s, techno-liefhebbers en party-animals, bekend dat de eigenaar van Pand48 failliet was. Hiermee kwam automatisch ook de toekomst van deze geliefde uitgaansgelegenheid in het geding en al snel circuleerden er op Facebook en Twitter verhalen rond over een mogelijke sluiting van Pand48. Gelukkig kwamen er ook al snel een aantal geruststellende berichten van de kant van manager Paul Grimmius over een mogelijke nieuwe eigenaar waarmee Pand48 een doorstart zou kunnen maken. Deze deal is inmiddels rond en vanaf 14 maart zal Pand48 haar deuren gesloten houden voor een tiendaagse verbouwing.

Aan het huidige concept zal niet gesleuteld worden, zo belooft Grimmius, en ook zal hij zelf aanblijven als programmeur waarbij het vernieuwde Pand48 nog meer zal streven naar diepgang en eigenheid. Het dagelijkse management zal vanaf dan verzorgd worden door Gerrit Koning, de nieuwe eigenaar, en Daniël Koning, de nieuwe manager. Tijdens de verbouwing zal het interieur van Pand48 flink aangepakt worden: er komt nieuw meubilair, de wanden krijgen een lik verf en er zullen nieuwe toiletten komen. Tevens wordt er gezorgd voor een ander licht- en geluidsplan en een nieuwe dj-booth. Deze vernieuwing zal gevierd worden met een feestelijke opening op donderdag 24 maart met een leuke line-up bestaande uit lokale artiesten en headliner Bart Skils, de entree is dan gratis!
Info: http://www.facebook.com/event.php?eid=204653372893529#!/event.php?eid=204653372893529

Grand Theatre over de Vloer
Electric Barbarian
speelt in het kader van Grand Theatre Over De Vloer drie concerten in de Noordelijke provincies, waarvan één in Groningen. Electric Barbarian is een gezelschap dat door Floris Vermeulen is opgericht. Ze brengen een unieke combinatie van geïmproviseerde jazz, hiphop en drum ’n bass. Een muzkale bewerking van de teksten en gedichten van de New Yorkse dichter Langston Hughes (1902 – 1967) worden tijdens de show, die de naam The Ghost of Langston Hughes draagt, ten gehore gebracht. Niet alleen zijn de door de dj’s uitgesproken teksten voorzien van beats en samples, maar ook het Kaas Strijkkwartet voorziet het geheel van een muzikale omlijsting. Rocket Industries zal het geheel afmaken met beelden.

Met een line up die bestaat uit: Bart Maris (trp +ffx), DJ Kypski (turn tables), DJ Irie (turn tables), Floris Vermeulen (bass), Monica Germino (Violectra), Rick Sturtewagen (viool), Mary Oliver (alt viool) en Lode Vercampt (cello) moet dit wel een bijzondere en unieke voorstelling worden. De shows worden geïntroduceerd door Eddy Determeijer. Laat je verassen tijdens één van de shows, elk in een andere Noorderlijke provincie, waarvan de eerste op donderdag 17 maart is om 20.15 uur, in Theater de Kolk in Assen. De tweede show is dan op vrijdag 18 maart, ook om 20.15 uur, in de Tramwerkplaats in Winschoten. De laatste show is op zondag 20 maart, om 15.00 uur in het Posthuis Theater te Heerenveen.
Info: http://www.electricbarbarian.com

Danskie brengt EP uit
De Groninger rapper Danskie die al een aantal jaren met zijn rhymes en strakke flow in het Noorden furore maakt, heeft een EP uitgebracht: Voor Nu. De EP is een solide productie van de hand van de eveneens Groninger producer/dj Nangdo en opgenomen, gemixt en gemastered door Enky Benger. De EP Voor Nu, waarvan de artwork is gedaan Huge Pigeons, is gratis te downloaden op de website van State Magazine, wat zeker is aan te raden als je wil horen wat Danskie in huis heeft: het belooft veel goeds voor zijn toekomst en een mogelijke doorbraak in de rest van het land.
Info: http://www.danskie.nl

Dope D.O.D. komt met erg dope videoclip
Nog meer nieuws uit urban Groningen: de hiphop groep Dope D.O.D. kwam iets meer dan een maand geleden met een werkelijk sublieme videoclip die nu reeds 220,000 keer is bekeken op YouTube. En geen wonder, de productie is steengoed en de beukende hiphop track, waar de drie MC's overduidelijk met hart en ziel aan gewerkt hebben en afrekenen met niet nader genoemde collega-rappers die kennelijk door hun succes gemakzuchtig zijn geworden. Wij hebben hem maar even nog twee/drie keer afgespeeld, jij kan hem hieronder ook bekijken!
Info: http://www.dopedod.com/Dope D.O.D. – What Happened

 

Clash 2011 maakt eerste namen bekend
De afgelopen drie weken heeft Clash al een paar namen uit de doeken gedaan voor de komende editie, die op zondag 24 april plaats zal gaan vinden in De Oosterpoort. Onder andere Tiga, Bloody Beetroots Death Crew 77, Pendulum (dj-set), Caspa, Skream en Does It Offend You, Yeah? zullen de zalen van De Oosterpoort met electro, dubstep en drum ‘n’ bass gaan vullen. Een goed vooruitzicht voor de lokale liefhebbers van deze genres, die toch wat minder te kiezen hebben in het Groninger dance-circuit. Toch is er ook ferme kritiek van de kant van techno- en houseliefhebbers en klinkt de roep om meer experimentele namen steeds harder. De vraagt blijft hoe de organisatie de rest van de line-up in gaan vullen.
Info: http://www.clashed.nl/

Hardcore band Lies! brengt demo uit op Duits label
Voor de liefhebbers van hardcore en metalcore is er een lichtpuntje in de duisternis: de nieuw ontstane hardcore band Lies! brengt zijn demo-cd uit op het Duitse label Street Survival Records. Lies! gaat terug naar de oldschool hardcore en 90's metalcore sound en timmert en beukt al lekker hard aan de weg. De band is recent gevormd door ex-muzikanten van Instil (death/thrash metal), Murder Manifest (hardcore/metal/rock), Expulsion (metal) en NMMNG (No More Mister Nice Guy). Als je wil horen hoe ze klinken kan je terecht bij de Soundcloud player hieronder. Doe wel eerst even je oordopjes in!
Info: http://www.lieshc.com/

Lies! - To The Death

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen