Wakker! levert ondanks de rustige vakantieperiode een geslaagde avond op Wakker! levert ondanks de rustige vakantieperiode een geslaagde avond op

Derde editie van electro-dubstep is succesvol, hoofdact Cyberpunkers kon helaas niet komen

, Tekst: Ennio Wolsink Foto's: Paul de Groot

Wakker! levert ondanks de rustige vakantieperiode een geslaagde avond op

Derde editie van electro-dubstep is succesvol, hoofdact Cyberpunkers kon helaas niet komen

Tekst: Ennio Wolsink Foto's: Paul de Groot ,

Op vrijdag was er in Vera de derde editie van het electro-dubstep feest Wakker!. Zowel in de stad als in Vera was het erg rustig: de vakantie is begonnen en dus zijn de meeste vogels al gevlogen naar zonnigere vakantieoorden. Voor de achterblijvers wist Wakker! gelukkig een leuk feest te bouwen

Derde editie van electro-dubstep is succesvol, hoofdact Cyberpunkers kon helaas niet komen

Op vrijdag was er in Vera de derde editie van het electro-dubstep feest Wakker!. Zowel in de stad als in Vera was het erg rustig: de vakantie is begonnen en dus zijn de meeste vogels al gevlogen naar zonnigere vakantieoorden. Als studentenstad loopt Groningen ook in deze periode leeg, omdat van de tienduizenden studenten in onze stad velen dan terugkeren naar het ouderlijk huis. Voor de achterblijvers wist Wakker! gelukkig een leuk feest te bouwen, ondanks de afwezigheid van hoofdact Cyberpunkers.

Waarschijnlijk is de op de dag zelf aangekondigde afwezigheid van de Italiaanse Cyberpunkers de voornaamste reden dat pas rond twee uur 's nachts Vera een beetje vol loopt. Rico Rave & Disco Dave - zeer bekende gezichten op dit soort feestjes in Groningen, hun hometown - hebben op dit moment reeds de avond geopend en draaien nu een tweede set back to back met Fucking Breed, de Groninger dj's die tevens Wakker! organiseren. Deze set klinkt wel lekker en biedt voor iedereen wat wils omdat er van alles voorbij komt. House, dubstep, electro, techno, etc. Alleen wel jammer dat elke track maar ongeveer twee minuten wordt opgezet en de overgangen vrij abrupt zijn. De dansvloer blijft in ieder geval goed gevuld.

Hierna is het de beurt aan Dem Slackers om het feest een nieuwe draai te geven. Deze 19-jarige door de wolgeverfde producer-dj heeft reeds enkele goed ontvangen EP's uitgebracht en een hele rits internationale successen op zijn naam staan. Zo heeft hij ook remixes gemaakt voor o.a. Lil Wayne, Foamo en Mightyfools. Vanavond bij Wakker! laat Dem Slackers horen hoe kundig hij bekende hits van nu en wat nineties 'oldies', van bijvoorbeeld Fat Boy Slim, kan mixen met dubstep, techhouse en electrobeats eronder. Het hakt er goed in.

De avond wordt afgesloten door de twee dj's van Fucking Breed, die de harde lijn met voornamelijk techhouse van Dem Slackers voortzetten en geleidelijk overgaan in hun eigen ding, waarbij ze inderdaad zoals beloofd de dansvloer en het publiek helemaal stuk maken. Hiervoor zou eigenlijk Cyberpunkers draaien, maar die kon door een storm niet vertrekken uit Milaan. De organisatie kwam gelukkig met een naar tevredenheid stemmende oplossing: de entree werd verlaagd naar 7 euro en de eerdergenoemde back to back set met Rico Rave & Disco Dave werd ingelast. Al met al een geslaagde avond compleet met enthousiast dansende mensen en blije gezichten.

WAKKER! 08 JULI 2011 MIXTAPE by Fucking Breed

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen