Lokaal talent krijgt een kans Lokaal talent krijgt een kans

Donderdagavond bandjes-avond in Simplon

, Tekst & foto's: André Eggens

Lokaal talent krijgt een kans

Donderdagavond bandjes-avond in Simplon

Tekst & foto's: André Eggens ,

Elke donderdagavond krijgen in poppodium Simplon lokale bandjes en artiesten de ruimte om te laten zien wat ze kunnen. Meestal zijn het een aantal bandjes die qua muziekstijl een beetje in dezelfde categorie zitten. Uiteraard is dat tegenwoordig best lastig want de gemiddelde band laat zich niet meer in een hokje plaatsen. Maar meestal lukt het toch wel aardig

Donderdagavond bandjes-avond in Simplon

Elke donderdagavond krijgen in poppodium Simplon lokale bandjes en artiesten de ruimte om te laten zien wat ze kunnen. Meestal zijn het een aantal bandjes die qua muziekstijl een beetje in dezelfde categorie zitten. Uiteraard is dat tegenwoordig best lastig want de gemiddelde band laat zich niet meer in een hokje plaatsen. Maar meestal lukt het toch wel aardig.

Dat Simplon elke donderdagavond lokale bands een podium geeft is een mooi en ook broodnodig initiatief, want het is voor beginnende bands altijd moeilijk om optredens te krijgen. Podia hebben natuurlijk liever een act die gegarandeerd wat publiek trekt en die al enige podium-ervaring heeft. Door de kans die Simplon biedt kunnen ze daar op die manier aan werken. En voor Simplon pakt het vaak ook niet slecht uit, want een beginnende band heeft vaak wel wat aanhang in de vorm van vrienden en familie bij zich. Valt er ook nog wat te verdienen.

Deze donderdagavond is het metal-avond. Er spelen maar liefst vier bands en voor één daarvan is het een releaseparty. De band Fumes Of Decay heeft namelijk via een Amerikaans label (Sevared Records, red.) een cd uitgebracht. En dat is natuurlijk reden voor een feestje. De andere bands die vanavond spelen zijn Weak Aside, Abducted en Stoma.
Oordoppen, wapperende haren, veel bier en uiteraard grappen over necrofilie. Een fotoverslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen