Kraantje Pappie imponeert fans met albumshowcase Kraantje Pappie imponeert fans met albumshowcase

Niet alleen rap; maar ook gitaren, drum'n'bass en gabberhouse

, Niels Cornelis Meijer (tekst) & André Eggens (foto's)

Kraantje Pappie imponeert fans met albumshowcase

Niet alleen rap; maar ook gitaren, drum'n'bass en gabberhouse

Niels Cornelis Meijer (tekst) & André Eggens (foto's) ,

Vanavond is het dan eindelijk zover. De showcase van het nieuwe album. Kraan heeft naar deze avond toe geleefd en ook de fans staan te popelen. Dat is ook niet gek; tot nu toe was het nieuwe album omhuld met nevelen.

Niet alleen rap; maar ook gitaren, drum'n'bass en gabberhouse

Vanavond is het dan eindelijk zover. De showcase van het nieuwe album. Kraan heeft naar deze avond toe geleefd en ook de fans staan te popelen. Dat is ook niet gek; tot nu toe was het nieuwe album omhuld met nevelen.

Nergens op internet was een noot te horen van de plaat waar een jaar met Noisa aan is gewerkt. Het enige wat Kraan losliet waren wat hints in het hier recent geplaatste interview en een line op zijn twitteraccount ; “Kijk 'em gaan, kijk 'em gaan. Zo rustig overdag. Zonnebril, zo'n kater, zo stuk was hij vannacht. Zo druk was hij vannacht, zoveel drugs in zijn zak.”

In Simplon is het druk, sterker nog, het is uitverkocht. Terwijl de tent volloopt wordt er voor vermaak gezorgd door een keur aan Groningse hiphopartiesten waaronder; Abbeye, Roelie Vuitton, Danski en Dope D.O.D. Vooral de laatstgenoemde zorgt voor enthousiaste reacties; natuurlijk vanwege hun undergroundhit What Happened, maar ook door hun energieke performance en strakke raps. Al met al is het een hele geslaagde voorronde. Niet alle acts zijn even overtuigend maar doordat ze elkaar zo snel afwisselen is het een goede stoomcursus hiphop uit Groningen.


Dope D.O.D. – What hapened (live @Kraantjep showcase)

Na de pauze is dan eindelijk de beurt aan Kraantje Pappie, Dj Friss en backuprapper MC Fiddox. Dat ze er zin in hebben knalt van het podium af. De heren hebben hun show goed voorbereid en komen ontspannen over, niets verraadt dat ze zenuwachtig zijn. En mocht het al een keer mis gaan, dan valt dat amper op. Kraantje Pappie pept het publiek af en toe op door een nummer in te starten, een verse te rappen en de track er daarna opnieuw in te knallen. Een hoogtepunt van de show is wanneer er opeens een Noisia gabberbeat door de zaal dendert. Door dit soort intermezzo’s is het vanavond niet alleen een showcase, maar vooral ook een goede show.


Kraantje Pappie Album showcase (produced by noisia) 8 april 2011 Simplon Groningen

Op een gegeven moment deelt Kraantje Pappie het publiek mee dat hij een instrument bespeelt. Dit blijkt een Guitar Hero gitaartje te zijn. Vervolgens is er een woeste gitaarriff te horen die overgaat in een typische Noisia melodie. Het publiek weet er wel raad mee. Muzikaal is er trouwens sowieso weinig reden tot klagen. De tracks zijn erg afwisselend en Kraantje Pappie en Noisia hebben duidelijk hun best gedaan om er echt wat van te maken. Langzamere, dubstepachtige tracks, snelle drum'n'bass en natuurlijk hiphop in verschillende smaken. Soms hoor je zelfs een vleugje Huilende Rappers in de refreintjes. Maar humor is sowieso wel iets waar Kraan raad mee weet, dus ook op dat gebied is de combinatie van Kraan en Noisia een goede.

Een opvallende track is We Zijn Van God Los, die een beetje doet denken aan 99 problems van Jay Z. Een vrij basic ritme, maar een erg doeltreffende manier om de hoofden in de zaal aan het knikken te krijgen. Erg tof om Noisia aan het werk te horen met een dergelijke beat. Steeds wordt er een laagje op gelegd en op het laatst klinkt het zo hard dat het publiek geen enkele reden heeft om te blijven staan.


Kraantje P. @ Showcase - Simplon, Groningen (8th april 2011)

Al met al was het een erg toffe avond in Simplon. Maar het is de vraag of de honger naar nieuw materiaal nu gestild is. Het is goed te begrijpen dat de fans nu alleen maar meer willen. Voorlopig zullen we het echter moeten doen met wat mobiele opnames…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen