Koninginnenacht en Koninginnedag: wat valt er te beleven in Groningen? Koninginnenacht en Koninginnedag: wat valt er te beleven in Groningen?

Een overzicht van alle festiviteiten op vrijdag 29 en zaterdag 30 april

, Tekst: Richard Bos

Koninginnenacht en Koninginnedag: wat valt er te beleven in Groningen?

Een overzicht van alle festiviteiten op vrijdag 29 en zaterdag 30 april

Tekst: Richard Bos ,

29 en 30 April zijn elk jaar weer een belevenis. Koninginnenacht en Koninginnedag. Heel Nederland dompelt onder in oranje, en ook in Groningen is er komend weekend meer dan genoeg te doen

Een overzicht van alle festiviteiten op vrijdag 29 en zaterdag 30 april

29 en 30 April zijn elk jaar weer een belevenis. Koninginnenacht en Koninginnedag. Heel Nederland dompelt onder in oranje, en ook in Groningen is er komend weekend meer dan genoeg te doen.

Koninginnenacht, de nacht voor Koninginnedag, is onderhand een traditie geworden, en eentje waar Simplon maar al te graag aan meedoet. Het onderhand welbekende drum 'n bass-feest Machtig is weer in de stad. Noisia, die tegenwoordig druk aan het touren zijn en kort geleden nog in Las Vegas stonden, doen hun roots weer aan en zullen er voor zorgen dat Groningen weer het drum 'n bass-epicentrum van Nederland wordt. Andere artiesten die in de line-up staan voor dit jaar zijn onder andere Dieselboy en Phace.

Aan de overkant van de straat vind je het Platformtheater, waar ze eigenlijk een dag te laat Koninginnenacht vieren, namelijk de nacht van Koninginnedag zelf. Dj’s Wolter en Bart zullen zorgen voor een flashback in de muziekscene en brengen hitjes van vroeger tot nu. Wolter en Bart zijn beide van mening dat Groningen meer moet doen voor het 25+ publiek, en daarom richtten zij zich ook tot die doelgroep. DJ Wolter is vooral bekend van de Oud en Nieuw feesten van het Platformtheater, en DJ Bart was de DJ van feesten zoals DansenDansen.

De Grote Markt zal worden bezocht door een paar bands die misschien wel bekend klinken. Als onderdeel van de Nacht van Oranje, georganiseerd door de oranje vereniging van de stad Groningen, zullen onder andere Rigby en MakeBelieve de stad overnemen. De uit Groningen afkomstige MakeBelieve is flink aan de weg aan het timmeren, en is wat jonger, terwijl Rigby al wat langer meegaat, en opgepikt is voor de nieuwe Grolsch reclame.

Voor de techno en house liefhebbers is het centrum zeker een aanrader. Later op de avond draait Afrojack op de Grote Markt, en zullen Michel de Hey en Stefano Noferini de Vismarkt bezetten. Het is dus een wedstrijd tussen jong en oud, met MakeBelieve vs. Rigby en Michel de Hey vs. Noferini. De line-up van de Nacht van Oranje is in ieder geval dik in orde, en zal vele mensen aanspreken.

Verder zijn er in het hele centrum dingen te doen, en zijn het niet alleen de Grote Markt en de Vismarkt die muzikaal zijn deze avond, maar ook de Gelkingestraat, de Poelestraat en zelfs de Westerkade. Subsonic, Klup, Kokomo, Pand 48 en Huize Maas organiseren allemaal hun eigen feestjes. Meer dan genoeg te doen dus.

Niet alleen tijdens Koninginnenacht is er wat te beleven in Groningen. Ook de volgende dag tijdens Koninginnedag zèlf is er genoeg te doen. Vera gooit er tijdens Koninginnedag zelf een feestje tegenaan voor de zomerse sferen. Koninginnedagdub vindt plaats in en voor Vera en zal zorgen dat de beste dub, dancehall en reggae wordt gedraaid en waar je lekker in de zon kan genieten van dit goeds.

De Grote Markt zal nog steeds ondergedompeld zijn in oranje, met Di-Rect en Ralph de Jong & Crazy Hearts als grote namen. Deze concerten op de Grote Markt moeten laten zien dat ook Groningen meegerekend kan worden tot de grote feeststeden, en mee kan met steden zoals Amsterdam en Utrecht als het gaat om zulke evenementen.

Wederom zullen Klup en Huize Maas de Koninginnedagganger van muziek voorzien, maar kijkend naar de line-up van deze twee is het toch opmerkelijk hoeveel techno en hardcore er weer wordt gedraaid.

Kortom, genoeg te doen in Groningen tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag. Haal je beste oranje kostuum, pruik of bril uit de kast en kom mee feesten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen