Clash 2011 part 2. De kleinere ontdekkingen Clash 2011 part 2. De kleinere ontdekkingen

Een verslag in woord en beeld

, Tekst & foto's: André Eggens

Clash 2011 part 2. De kleinere ontdekkingen

Een verslag in woord en beeld

Tekst & foto's: André Eggens ,

Tijdens Clash 2011 was er overal waar je keek van alles te zien en te beleven. Onze redacteur André Eggens trok er op uit om ook de kleinere ontdekkingen van het cross-over dance festival vast te leggen

Een verslag in woord en beeld

Tijdens Clash 2011 was er overal waar je keek van alles te zien en te beleven. Onze redacteur André Eggens trok er op uit om ook de kleinere ontdekkingen van het cross-over dance festival vast te leggen.

In de kleine zaal opent Posij en die doet dat uitstekend. Hij draait electro, dubstep en wat niet lekker door elkaar en dat weet het publiek te waarderen, want de zaal is en blijft redelijk gevuld. Deze Groningse dj gaan we waarschijnlijk nog veel van horen.

Zangeres Nicole Beutler is een act die zich moeilijk laat omschrijven. Er staan vijf microfoonstandaards opgesteld en verder hangt er een gigantisch scherm waarop foto's worden geprojecteerd. Ze is zelf zakelijk gekleed en zou zeker niet uit de toon vallen als medewerker van een uitzendbureau. Qua kleding dan. Verder komt ze nogal gestoord over. Vreemde zang, snoeiharde beats en debiele dansjes. Maar zeker vermakelijk. Alhoewel het publiek daar anders over denkt want de zaal loopt leeg. Jammer, want het is wel een act die op Clash past. Een echte crossover tussen performance art en muziek.

Caspa & Mc Rod Azlan weten als eerste act de kleine zaal afgeladen vol en aan het dansen te krijgen. Ze zetten een boeiende set neer met een goed geluid, knallende dubstep en een enthousiaste MC. Helaas soms iets te enthousiast waardoor hij de overgangen in de muziek wel eens mist. Een kleine smet op verder een goed optreden.

Het Nederlandse Knobsticker is een duo bestaande uit een toetsenist/zanger en een drummer en maakt een soort moderne retro disco. De beats zijn loeistrak en uiterst dansbaar. Tel daar de toetsenpartijen bij op met vleugjes Earth, Wind And Fire, Stevie Wonder en Weather Report en je krijgt een bijzonder goed optreden. Een act die een groter podium verdient dan waar ze nu staan.

De hele aankleding van de Oosterpoort is weer goed aangepakt maar wat erg in het oog springt is de stellage die VJ WERC heeft gebouwd in de kleine zaal. Met een beamer wordt er op de schermen geprojecteerd en het resultaat is echt fantastisch. Dit collectief snapt goed wat er met 3D-sculpting mogelijk is.

Dit is één van twee recensies over Clash 2011. Klik hier om de recensie van Niels Cornelis Meijer te lezen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen