Fresku geeft zichzelf bloot in Simplon Fresku geeft zichzelf bloot in Simplon

Rapper legt soul in hiphop

, Niels Meijer (tekst en foto's)

Fresku geeft zichzelf bloot in Simplon

Rapper legt soul in hiphop

Niels Meijer (tekst en foto's) ,

Fresku is een verademing in de hiphopscene. Waar andere rappers het nog altijd hebben over bitches en bling, tapt de Antilliaanse Eindhovenaar uit een ander vaatje; het leven. Fresku's debuutalbum is een dwarsdoorsnede van wat een mens zoal meemaakt verdriet en woede maar ook plezier en geluk passeren de revue.

Rapper legt soul in hiphop

Fresku is een verademing in de hiphopscene. Waar andere rappers het nog altijd hebben over bitches en bling, tapt de Antilliaanse EIndhovenaar uit een ander vaatje; het leven. Fresku's debuutalbum is een dwarsdoorsnede van wat een mens zoal meemaakt verdriet en woede maar ook plezier en geluk passeren de revue. Daarnaast is de man ook gewoon technisch begaafd, om het simpel te zeggen; hij weet de woorden goed bij elkaar te zoeken. Fesku is niet alleen door critici omarmd, hij heeft in korte tijd ook zeer veel fans weten te verzamelen.

Dat de rapper een speciaal plekje in de harten van de fans heeft weten te veroveren was vrijdagavond in Simplon goed te zien. De teksten worden zowat allemaal meegebruld en er wordt flink rondgesprongen. Fresku zelf kan dat waarderen, hij geniet oprecht van het optreden en vertelt bijna verlegen hoe blij hij is met deze support van zijn fans.

Wanneer de hit 'Kutkop' wordt ingezet is het even weer feest, iedereen springt en een fan klimt op het podium en geeft een showtje weg. Fresku raakt hiervan een beetje van zijn à propos. Gelukkig is er veel liefde in de zaal en wordt het foutje vergeven, vooral wanneer besloten wordt om het nummer opnieuw te starten. De fan blijft nog even op het podium meespringen, wat Fresku wel leuk vindt; 'kan ik jou niet gewoon naar elk optreden meenemen?'.

De fans en Fresku zijn overduidelijk blij met elkaar wat zorgt voor een geweldige sfeer. Aan het eind van de avond bedankt de rapper zijn fans door ze allemaal op het podium uit te nodigen. Fresku gaat daarop in het publiek staan terwijl als toegift 'Kutkop' nog een keer gedaan wordt. Dat de rapper nu bijna drie keer hetzelfde nummer heeft gedaan deert niemand. Doordat Fresku hiphop uit het hart maakt is er vanavond alleen liefde in Simplon.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen