Band Of Skulls speelt een geslaagde mix van zachte en harde muziek in een uitverkocht Simplon Band Of Skulls speelt een geslaagde mix van zachte en harde muziek in een uitverkocht Simplon

Band Of Skulls stellen het publiek en fans niet teleur met een steengoed optreden

, Nargiza Mamadazimova (tekst)

Band Of Skulls speelt een geslaagde mix van zachte en harde muziek in een uitverkocht Simplon

Band Of Skulls stellen het publiek en fans niet teleur met een steengoed optreden

Nargiza Mamadazimova (tekst) ,

Band of Skulls deed afgelopen vrijdag Groningen aan in een uitverkocht Simplon. Hierdoor moesten helaas sommige mensen in de regen weer terug naar huis

Band Of Skulls stellen het publiek en fans niet teleur met een steengoed optreden

Band of Skulls deed afgelopen vrijdag Groningen aan in een uitverkocht Simplon. Hierdoor moesten helaas sommige mensen in de regen weer terug naar huis. In de zaal was het stampvol met overwegend tieners in het publiek, maar een paar van vertegenwoordigers van de oudere generaties zijn ook van de partij.

De avond wordt geopend door Sixtyniners, een Groninger rockabilly band. De leadzanger is Michiel Hoving die ook nog een succesvolle carrière als animatie-designer heeft. Achter de drums zit sexy blondine Claudia Hek en de excentrieke contrabas speler voegt zeker ook iets toe als hij met het ding rockt alsof het een gitaar is. De Sixtyniners spelen lekker opzwepende nummers maar het is jammer dat ze soms slecht verstaanbaar zijn. Maar dat ligt waarschijnlijk eerder aan de techniek dan aan de vaardigheden van de band.

Na het optreden van Sixtyniners, maken de roadies van Band Of Skulls het podium gereed. Veel voetpedalen, speakers en stuk of vijf excentrieke gitaren komen tevoorschijn. Daarna komt de band op en begint het optreden. Op zijn cd Baby Darling Doll Face Honey klinken sommige  nummers sterk alsof ze door de White Stripes gemaakt zijn. Misschien is dat ook de reden waarom Band of Skulls zo populair is geworden. Live klinken ze echter anders. Sommige nummers hebben nog steeds een lekkere ruige bluesy randje, maar de langzame nummers hebben soms iets van Kings Of Leon en Fleet Foxes. Het zijn dan meteen ook de sterkste en de mooiste nummers: Fire, Honest en Cold  Fame. Daarmee weten ze de sfeer echt heel goed neer te zetten.

Daarnaast worden ook snellere nummers als Patterns, Death By Diamond and Pearls, Hollywood Bowl, Blood, I Know What I am en Light Of The Morning gespeeld. De gitarist Russel Marsden en de bassiste Emma Richardson hebben beide prachtige zangstemmen en werken goed samen. Soms wordt er ook heel klein beetje geëxperimenteerd met de gitaar om het een beetje psychedelisch en shoegazerig tintje te geven. Rustige stukjes en melodieuze vocals worden gecombineerd met heftige en zwaarder rockende stukken. Deze mix van hard en zacht is moeilijk om goed uit te voeren maar Band Of Skulls komt er mee weg en het publiek gaat helemaal uit hun dak.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen