Kyteman: "We gaan met zijn allen uit eten en paintballen" Kyteman: "We gaan met zijn allen uit eten en paintballen"

Hiphop Orkest speelt volgende week wél in Duitsland

, Atze de Vrieze

Kyteman: "We gaan met zijn allen uit eten en paintballen"

Hiphop Orkest speelt volgende week wél in Duitsland

Atze de Vrieze ,

Een uur na zijn ereronde in de grote zaal van de Oosterpoort komt de kersverse Pop Prijs winnaar Colin Benders aangewaaid op de 3VOOR12 redactie om tekst en uitleg te geven, en om de prijs te rituele wijze te vieren: met de broek op de enkels.

Hiphop Orkest speelt volgende week wél in Duitsland

Een uur na zijn ereronde in de grote zaal van de Oosterpoort komt de kersverse Pop Prijs winnaar Colin Benders aangewaaid op de 3VOOR12 redactie om tekst en uitleg te geven, en om de prijs te rituele wijze te vieren: met de broek op de enkels. Zelf wist hij al sinds oktober dat de prestigieuze prijs hem toe zou komen, de meeste muzikanten in zijn orkest vertelde hij het pas onderweg naar Groningen. Voor die tijd trakteerde hij ze op dezelfde smoes als 3VOOR12: een tv-optreden in Hamburg. "Wat er door me heen gaat? Op het moment vooral juttersbitter. Ik krijg meestal een wrange smaak bij muziekprijzen, maar deze is wel erg mooi om te krijgen. Het is toch een van de meest prestigieuze prijzen van Nederland."

Een grote verrassing was het niet dat Kyteman's Hiphop Orkest beloond werd met de Pop Prijs. De groep beleefde een bijzonder jaar in 2009, met optredens op alle grote festivals en een verrassende gouden plaat voor het album The Hermit Sessions. Na het optreden in de HMH op 11 december sloot Benders het project af. Voor gisteravond kwam hij op die beslissing terug. "Ik heb serieus getwijfeld of we moesten spelen", zegt Benders. "En vervolgens was de vraag wat we dan moesten spelen. Drie kwartier jammen? Eén nummer? Uiteindelijk hebben we gewoon een volledige set gedaan. Het voelde als een mooi allerlaatste toetje en als het begin van iets nieuws."
 
Het verzonnen tv-optreden in Duitsland is overigens niet helemaal vreemd. In Nederland is het Hiphop Orkest ter ziele gegaan, een buitenlandse tournee staat wel op het verlanglijstje. "Volgende week spelen we in Berlijn tijdens de Fashion Week", vertelt Benders. Voor zo'n tour is veel geld nodig. Meer dan de 10.000 euro die de Pop Prijs oplevert. "Een stuk of twintig Pop Prijzen", zegt Benders. Hij zou het bedrag ook kunnen investeren in Kytopia, het complex dat Benders nu ontwikkelt. Samen met een flinke groep creatieve vrienden bewoont hij momenteel een halve straat - de Zeedijk - in de binnenstad van Utrecht. Bij het complex hoort ook een grote loods, die de komende tijd omgebouwd moet worden tot studio en oefenruimte. 

"C-Mon & Kypsi hebben daar inmiddels ook hun studio. We zijn inderdaad op zoek naar investeerders, maar ik wil dit geld daar niet voor gebruiken. Dat project staat los van het Hiphop Orkest. Liever ga ik gewoon een keer met zijn allen iets leuks doen. Uit eten, naar de bioscoop en paintballen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen