EuroSonic Noorderslag: de 7 W's van The Black Atlantic en Growlin' Love & Pain

"Een goede manager tegen het lijf lopen zou ook niet gek zijn''

Sander Nieuwenhuijsen ,

Aan de hand van zeven simpele vragen beginnend met een W blikken we vooruit met diverse Groningse bands op het EuroSonic Noorderslag festival 2010. Deel 1 met The Black Atlantic

"Een goede manager tegen het lijf lopen zou ook niet gek zijn''

Aan de hand van zeven vaste vragen beginnend met een W blikken we vooruit met diverse Groningse bands op het EuroSonic Noorderslag festival 2010. Growlin' Love & Pain trapt af en daaronder The Black Atlantic.

Wie?
Growlin' Love & Pain
, oftewel Marco Cinelli, Daniele Labbate (die ene bassist bij Krause). Als drummer zal Bas Bouma mee gaan. Ook hebben we een special guest voor het EuroSonic optreden: Tollak Ollestadt. Hij is een van de beste mondharmonicaspelers op onze aardbol. Hiermee en ook als keysplayer heeft hij bij vele grote acts gespeeld zoals Seal, Jewel, Earth Wind & Fire en ga zo maar door.

Waar & Wanneer?
Ons EuroSonic optreden is op vrijdag 15 januari in het Buckshot Cafe aan het Zuiderdiep. De entree is gratis!

Wat kunnen we verwachten op Eurosonic Noorderslag?
45 minuten lang dynamisch knallen!

Wat mogen we verder echt niet missen op het festival?
Nou.. op dezelfde avond speelt onze bassist Daniele bij Krause die optreedt in de Operatent. Daarnaast is, voor degene voor wie het EuroSonic conference te duur is, het betaalbare Unconvention een mooie kans om je te verdiepen in nieuwe kansen binnen de muziekindustrie. Dit begint al op woensdag. Verder is de line-up dit jaar heel erg goed; te veel goeds om op te noemen! Zou zeggen, neem zelf een kijkje op de site!

Wat hopen jullie te bereiken op Eurosonic Noorderslag?
We hopen toch wel de juiste professionals te bereiken met betrekking tot onze ambities voor het komend seizoen. Natuurlijk hopen we ook op een boel gezellige festivalgangers!

Wat zijn de plannen voor de rest van 2010?
We willen in het voorjaar van dit jaar een tour door Italië gaan doen. Daarnaast willen we op verschillende festivals en clubs in Nederland en misschien de rest van Europa spelen.

 

 

Wie?
The Black Atlantic

Waar & Wanneer?
13.01.10 NL - Groningen @ Platformtheater | "Un-convention" - 21:45 (gratus)
14.01.10 NL - Groningen @ O'Ceallaigh | "Subroutine Connects" - 21:00 (gratis)
14.01.10 NL - Groningen @ Openbare Bibliotheek | "OOG radio" - 15:00 (gratis)
15.01.10 NL - Groningen @ PLATO  | "Platosonic" - 12:40 (gratis)
15.01.10 NL - Groningen @ Het Pakhuis | Eurosonic (officieel) - 21:25 - 22:10
16.01.10 NL - Groningen @ Image Cinema | "Matinee mini-concerts" 17:20 - 17:40 (gratis)
16.01.10 NL - Groningen @ Vera 23:30 (maandkaart)

Wat kunnen we verwachten op Eurosonic Noorderslag? 
Ont-zet-tend veel goede bands.
The Black Atlantic heeft ook nog een paar verassingen in petto qua bezetting hier en daar!
 
Wat mogen we verder echt niet missen op het festival?
Het gedeelde showcase programma van Ham Radio Communications en Subroutine Records!
3 avonden én 1 middag van gratis concerten
Dit is voor iedereen toegankelijk. Ook voor mensen zonder kaartjes naar Eurosonic/Noorderslag. Zie het  hele programma hier.

Wat hopen jullie te bereiken op Eurosonic Noorderslag?

We hopen er wat nieuwe internationale club -en festival uitnodigingen aan over te houden. En, verder zijn we nu al blij met alle pers aandacht die het oplevert.
Een goede manager tegen het lijf lopen zou ook niet gek zijn. Met ons overvolle schema wordt het daar zo langzamerhand tijd voor. 

Wat zijn de plannen voor de rest van 2010?
We zijn uitgenodigd voor s'werelds grootste muziek showcase 'South by Southwest' (SXSW) festival in Austin, TX in Maart. Dat is een soort Eurosonic x 10, zeg maar. Direct na SXSW we daar in de VS een korte tour van de belangrijkste grote steden aan beide kusten (West & East Coast). In Mei willen we Nederland voor het eerst serieus touren in de clubs. En, eind Mei tot mid-Juni gaan we op tour door Europa en ook Engeland. Onze internationale booking agent is nu met die laatste tour bezig.
Verder zijn er wat gesprekken gaande over een eventuele tweede Amerikaanse tour met wat geïnteresseerden in de VS. En zit er een mogelijk tour in Brazilië in de pijplijn via een Braziliaanse agent. Genoeg om 's nachts van wakker te liggen dus...