De veelzijdige EuroSonic vrijdagavond De veelzijdige EuroSonic vrijdagavond

Te korte sportbroekjes en hyperactieve drummers

, Nargiza Mamadazimova & Sander Nieuwenhuijsen

De veelzijdige EuroSonic vrijdagavond

Te korte sportbroekjes en hyperactieve drummers

Nargiza Mamadazimova & Sander Nieuwenhuijsen ,

Misschien wel de leukste manier om veel nieuwe muziek te horen op EuroSonic is de rijen te vermijden en bands op basis van toeval of een opvallende naam uit te zoeken. Dit is het recept voor de vrijdagavond.

Te korte sportbroekjes en hyperactieve drummers

Een van de bands die de vrijdagavond opent in Shadrak is een jong fris bandje uit Frankrijk met niet te moeilijke naam: Clara Clara. Energie en enthousiasme straalt van de driekoppige band af. Een toetseniste, bassist en hyperactieve zingende drummer. Simpele opstelling, simpele recept, meer is niet nodig voor een spontane show.

Tijd voor iets totaal anders: de band met een verheven naam 'the Choir of Young Believers' op de bijzondere locatie de Stadsschouwburg. Het podium (in de oorspronkelijke zaal) staat vol met drums en percussie, synthesizers, gitaren maar ook een cello en trompet. De nummers klinken mooi, verheven, diepzinnig en kwalitatief goed. Het publiek luistert aandachtig en probeert alles in zich op te nemen, als het ze lukt om niet weg te dromen bij dit mooie, beetje melancholische optreden.

In de Machinefabriek is het niet zo druk, maar er is wel enige opleving. Serena Maneesh is aan de beurt om hun ding te doen. Geen gillende tienermeisjes, maar voornamelijk serieus kijkend publiek. De band klinkt dynamisch en zweverig tegelijkertijd, veel publiek begint automatisch met de muziek mee te bewegen. Hoewel ze niet zo bekend zijn bij de grote publiek, is het vrij snel heel goed te horen dat Serena Maneesh een ervaren band is.

Shadrak staat volgepakt voor de aanstekelijke electropop van FM Belfast uit IJsland. De landgenoten van Agent Fresco staan dansend op de banken. Een ouderwets feestje waarbij het hele publiek de aanwijzingen van de zanger opvolgt. Dankzij de te korte jaren '70 sportbroekjes heeft het iets weg van een gymnastiekles.

In de Spieghel kondigt Lucky Fonz III aan het eind van de avond een onaangekondigd optreden van Bettie Serveert aan. Met een verrassend strak en rockend optreden met veel nummers van de nieuwe plaat komt er een eind aan een veelzijdige EuroSonic avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen