Schradinova heeft nu al tevreden fans

Janne Schra betovert publiek in Oosterpoort

Willemien Bouwers (tekst) & Klaas van der Pijl (foto's) ,

Nog maar kort bij elkaar en toch weten ze de kleine zaal van de Oosterpoort te vullen: Schradinova. De mensen in de zaal komen voor de nieuwe kunsten van zangeres Janne Schra, ook wel bekend van de succesvolle jazzpop band Room Eleven. De band bestaat verder uit Tony Roe (toetsen), Stef van Es (gitaar) Philippe Lemm (drums & percussie) en Lucas Dols (contrabas & basgitaar).

Janne Schra betovert publiek in Oosterpoort

Nog maar kort bij elkaar en toch weten ze de kleine zaal van de Oosterpoort te vullen: Schradinova. De mensen in de zaal komen voor de nieuwe kunsten van zangeres Janne Schra, ook wel bekend van de succesvolle jazzpop band Room Eleven. De band bestaat verder uit Tony Roe (toetsen), Stef van Es (gitaar) Philippe Lemm (drums & percussie) en Lucas Dols (contrabas & basgitaar). Ook Tony Roe en Lucas Dols hebben bij Room Eleven gespeeld. Onlangs brachten ze hun debuutalbum India Lima Oscar Victor Echo You uit .

Ondanks dat drie van de vijf bandleden uit dezelfde band komen, is het geluid anders dan bij Room Eleven. Er is veel afwisseling in de nummers. In sommige nummers, zoals in Take Off, hoor je invloeden uit de wereldmuziek, andere nummers zijn lekker uptempo en ook de rustige, lieve liedjes ontbreken niet. Ook laat Janne haar stoere kant zien, onder andere in Draw The Line. Er komen diverse instrumenten aan te pas om deze variatie te kunnen spelen. Ondanks alle overgangen in stijl, is het een prettig geheel om naar te luisteren en te kijken. Feestelijk en muzikaal.

Janne zoekt veel contact met het publiek. Meerdere malen roept ze op om mee te zingen, ze vertelt anekdotes en maakt hier en daar een praatje. Dat maakt het concert intiem, en daar lijkt het publiek voor gekomen te zijn. Wat opvalt is dat het publiek zeer divers is. Het lijkt erop dat Schradinova een breder publiek trekt dan dat Room Eleven deed. Een tevreden publiek, zo blijkt, want na afloop is de voorraad cd’s binnen no time uitverkocht.