Elliott Smith Tribute in Platform Theater

Interessante line-up eert Amerikaanse singer songwriter

Tekst: Harold Zijp ,

Aanstaande zaterdag worden de geniale liedjes van de jonggestorven
Amerikaanse singer-songwriter Elliot Smith vertolkt door Nederlandse, Belgische en Canadese muzikanten van naam in het Platform Theater.

Interessante line-up eert Amerikaanse singer songwriter

Aanstaande zaterdag worden de geniale liedjes van de jonggestorven Amerikaanse singer-songwriter Elliot Smith vertolkt door Nederlandse, Belgische en Canadese muzikanten van naam in het Platform Theater.

Elliott Smith (1969 – 2003) was een Amerikaans singer-songwriter. De stijl van Smith wordt het meest omschreven als folk en indie, hij was zelf een fan van the Beatles en ook zwaar beïnvloed door The Sparks. Smith is bij het grote publiek vooral bekend geworden met zijn nummers voor de film Good Will Hunting, waaronder Miss Misery, dat hem een Oscar-nominatie opleverde. Zijn liedjes waren altijd nogal somber maar wel bloedmooi en pakkend, tevens heeft hij een flink aantal muzikanten beïnvloed waarvan er een aantal aanstaande zondag in het Platform Theater zullen optreden.

Zo is daar de Belgische band Lost & Found, die al jaren Elliott Smith nummers vertolkt heeft en speciaal voor dit evenement weer bij elkaar komt. Daarnaast spelen bijvoorbeeld The Mohawk Lodge (Canada), We Swim You Jump, Inge van Calkar (van ZaZa), Djurre de Haan (Awkward I) en Bernard Gepken (hij treedt ook vrijdagavond op in Vera, red.). Het is erg leuk dat de op dit moment door Europa tourende Canadese band the Mohawk Lodge ingepast kon worden want dit gezelschap uit Toronto rond Ryder Havdale weet dezelfde beklemmende sfeer op te roepen die Elliott Smith soms zo kenmerkt en doet dat verpakt in geweldige liedjes.

Elliot Smith Tribute is zondag 12 december in het Platform Theater, vanaf 15:00 tot 22:00. De entree is tien euro.