Ternauwernood overleefd! Ternauwernood overleefd!

Pulled Apart By Horses raast door Vera

, Henk Veenstra (tekst) en Pepijn van den Broeke (foto's)

Ternauwernood overleefd!

Pulled Apart By Horses raast door Vera

Henk Veenstra (tekst) en Pepijn van den Broeke (foto's) ,

Bij een band met de naam Pulled Apart By Horses kun je ervan uitgaan dat de muziek hard, snel, en genadeloos is. En dat bleek ruimschoots te kloppen

Pulled Apart By Horses raast door Vera

Er lijkt in het Verenigd Koninkrijk zo langzamerhand een golf te
ontstaan van nieuwe hardcorebands: denk aan Rolo Tomassi, Future Of The Left en het Schotse Dananananaykroyd. Uit deze categorie staat vanavond op het programma: Pulled Apart By Horses.

Dit Engelse viertal uit Leeds dat eerder dit jaar al te zien was op
London Calling, maken compromisloze muziek met een tomeloze energie. Opbouwen van een set is ze vreemd, en vanaf de eerste seconde knallen ze op topsnelheid de zaal in. Tussen de nummers door wordt tijdens feedbackende gitaren het publiek bedankt en het volgende nummer aangekondigd, waarna zanger/gitarist Tom Hudson zich met microfoon en gitaar een weg door het publiek baant ,om het te 'vierendelen'. (Als je niet oplette, had je zo een gitaarhals in je nek.)

De thuisblijvers hadden deze avond weer eens ongelijk, want ondanks de zeer matige publieke opkomst was de band in topvorm. Toen jaren geleden de enigzins vergelijkbare band At The Drive In voor het eerst in Vera speelde, waren de schaarse bezoekers die er bij waren ook geluksvogels, want de keer daarop was het concert uitverkocht. Pulled Apart By Horses verdient een volgende keer ook een volle zaal, want de muziek die ze maken is veel veelzijdiger dan je op het eerste gehoor zou denken. Het is hard en heftig, maar met interessante tempowisselingen en zelfs nu en dan vette grooves.
 
Het publiek was deze avond in ieder geval laaiend enthousiast. De band speelde nog een korte toegift van twee nummers, en toen was het kruit verschoten. We kregen te horen dat we fuckin' amazin' waren en zo stonden we even na elven alweer met nasuizende oren aan de bar. Een onwennig vroeg tijdstip, dat wel, maar Vera's nieuwe vervroegde aanvangstijden hebben ook voordelen. (Zeker voor den werkenden mensch.)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen