Dub & Dwars dankzij gesmeerde draaiset Bar 9 toch een succes Dub & Dwars dankzij gesmeerde draaiset Bar 9 toch een succes

Het regende ‘anthems’ en het publiek lustte er pap van

, Johanz Westerman & André Eggens (foto's)

Dub & Dwars dankzij gesmeerde draaiset Bar 9 toch een succes

Het regende ‘anthems’ en het publiek lustte er pap van

Johanz Westerman & André Eggens (foto's) ,

De laatste aflevering van Dub & Dwars afgelopen zaterdag kwam een beetje moeizaam op gang, maar dankzij het gesmeerde draaien van Bar 9 werd het toch nog een feestje. Dub & Dwars was ook met de vierde aflevering weer een welkome verrijking van het Groninger dansmuziek landschap

Het regende ‘anthems’ en het publiek lustte er pap van

En daar was alweer de vierde aflevering van Dub & Dwars. Een paar belangrijke voortrekkers uit de dubstep zijn in Simplon reeds de revue gepasseerd en nu was het de eer aan Coki om publiekstrekker te zijn, want hij heeft tenslotte een heuse hit gehad met Night & Day.

Dit nummer werd er door hem ingemixt op een uiterst slordige manier en verdween vervolgens al even nietszeggend in iets anders. Wat een gemiste kans en wat een gebrekkige draaitechniek. Dat zijn platen oversloegen is tot daar aan toe, maar dat hij van een inkoppertje zo’n misser maakte was natuurlijk niet zo handig. Verder had hij af en toe wel uiterst bijzondere platen op de draaitafel liggen en wist hij de geoefende dubstep luisteraar wel te voeden met nieuwe klanken. Het publiek in Simplon liep er echter niet warm voor, op een paar driftig pokoënde types na. Maar het leek er op dat die het rondspringen belangrijker vonden dan de muziek.

Wat Coki wel weer goed deed was het MC-en bij Bar 9. Even goed kijken, was dat echt Coki on da mike? Yep, en je zag hem waarlijk plezier hebben en op enkele prettig gedoceerde momenten wist hij het publiek goed los te krijgen. Dit was ook niet meer zo moeilijk, want Bar 9 was aan het scoren. De dubstep clubkrakers vlogen je om de oren, aangevuld met toekomstige floorfillers. Bar 9 weet goed hoe ze het publiek bezig moeten houden. Tegen het einde van de avond regent het van de ‘anthems’ . ‘In for the Kill’ van La Roux in de Skream remix en natuurlijk de Chase & Status klassieker Eastern Jam. Daar lusten we nog steeds pap van.

De opkomst was niet optimaal (kleine 300 betalende bezoekers), maar uiteindelijk werd het na een stroeve start toch nog echt een feestje en werd er tot het einde toe enthousiast gedanst. Simplon kan nog even lekker doorgaan met de groten van de dubstep programmeren en levert met Dub & Dwars nog steeds een absolute verrijking van het Groninger dansmuziek landschap.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen