Aux Raus live is Larger Than Life Aux Raus live is Larger Than Life

Tering, wat kunnen die gasten beuken!

, Ennio Wolsink (tekst) & Henk Veenstra (foto's)

Aux Raus live is Larger Than Life

Tering, wat kunnen die gasten beuken!

Ennio Wolsink (tekst) & Henk Veenstra (foto's) ,

Afgelopen donderdagavond deed Aux Raus opnieuw Groningen aan in het kader van hun tournee waarmee de nieuwste plaat "The Brick Is In The Air" wordt gepromoot. Het resultaat: een compleet weggevaagd Vera


Tering, wat kunnen die gasten beuken!

Namens hun nieuwe plaat "The Brick Is In The Air" deed Aux Raus ook (uiteraard) opnieuw Vera aan. Voorafgaand aan hun optreden maakten DJ's PePr en Rohbadobh - die samen het Thrash Beat Collective vormen - de vloer warm. Voor deze ervaren Groningers geen probleem. Zo is PePr eigenlijk Vera-baas Peter Weening zelf, dus die weet wel wat goede muziek is... En Rohbadobh is een welbekend gezicht van de Groningse dance-scene met zijn aandeel in feestconcepten als Zapclub, Toxic!, Clash, Oempaloempa en Subsonik.

Na de vuige en oorverdovende electro- en gabberbeats - Hakkuh! - van het Thrash Beat Collective, die het massaal toegestroomde publiek deden verlangen naar meer, kwam dan eindelijk de publiekstrekker van de avond het podium op. Aux Raus opende overtuigend met eerst een maniakaal klinkend poppendeuntje onderwijl schreeuwend "zijn jullie er klaar voor!?!?" (wat later op de avond veelvuldig werd herhaald). Daarop barste onmiddellijk de hardcore-gabber-punk-met-poppy/industrial-saus-overgoten-gekte los. De moshpit was er ook gelijk. Deze groeide rond het vierde nummer uit tot de grootste pit die deze verslaggever in jaren in Vera heeft gezien. Stage-divers werden later ook nog gesignaleerd.

Het wordt wel eens gezegd - en dat betekent dan vaak een compliment - live klinken sommige bands beter dan op de CD of op TV. Over Aux Raus - zanger Bastiaan Bosma, gitarist Luuk Bouwman en de drumcomputer - kan hetzelfde worden beweerd: ze zijn live Larger Than Life en volmaakte crowd pleasers die de grenzen tussen het podium en de dansvloer letterlijk deden vervagen. En dan ook nog steengoede muziek ten gehore brengen. Een hele prestatie zeker als je ook nog hun briljante muziekvideo's gezien hebt. Veelzijdige rakkers dus, deze twee voormalige kunstacademie studenten.

Ja, Aux Raus ontlokt vast menige krachttermen bij mensen tijdens pogingen om hun muziek en hun stage performance te beschrijven. We kunnen hier ingaan op de vermoedelijke bandinvloeden van Aux Raus en verwante artiesten zoals Atari Teenage Riot, Alec Empire, Klaxons, T-Raumschmierre, Dead Kennedy's en Minor Threat. Of dat de punk-invloeden van Aux Raus vooral blijken uit de lengte van de nummers: ongeveer twee minuten. Maar we kunnen ook volstaan met: "Tering. Wat kunnen die gasten beuken!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen