Kraantje Pappie heeft een eetprobleem Kraantje Pappie heeft een eetprobleem

“Het broeit hier in Groningen”

, Erik Zwennes

Kraantje Pappie heeft een eetprobleem

“Het broeit hier in Groningen”

Erik Zwennes ,

De Groningse mc Kraantje Pappie is beroemd en berucht in eigen stad, maar na vanavond is de rest van Nederland aan de beurt. Donderdagavond presenteert de rapper zijn Boulimia in een uitverkochte Simplon.

“Het broeit hier in Groningen”

De Groningse mc Kraantje Pappie is beroemd en berucht in eigen stad, maar na vanavond is de rest van Nederland aan de beurt. Donderdagavond presenteert de rapper zijn Boulimia EP - “een warmmakertje voor het album” -  in een uitverkochte Simplon.

Kraantje – “het is een jeugdnaam, Pappie kwam later” – introduceert zichzelf als een vernieuwende mc die experimenteert met zijn stemgeluid, aparte onderwerpen en veel humor. Hij zegt een enorm gretig artiest te zijn. Eerst was hij dat als sporter. “Ik ben meervoudig Nederlands kampioen judo en heb op WK’s en EK’s gestaan. Op een gegeven moment had ik er geen plezier meer in. Op mijn vijftiende ging ik voor mijn sportcarrière naar de Randstad. Ik woonde in een pleeggezin, maar het brak me op en ik ben teruggekeerd naar Groningen.”

“Opereren vanuit Groningen heeft voor- en nadelen: het is enorm veel reizen naar optredens enzo, maar tegelijkertijd kun je wel echt iets neerzetten in deze stad. Ik wil iemand zijn die deze stad op weet te tillen, je merkt dat hier boeiende dingen gaande zijn. Neem bijvoorbeeld Blocnotes, dat zijn maten van me die laatst een sterk album hebben uitgebracht.”

Kraantje tekende onlangs bij hiphoplabel Noah’s Ark, opgezet door de Amersfoortse mc en 3VOOR12Award genomineerde Jiggy Djé. “Jiggy hoorde van me en tipte me om al vroeg buzz te creëren. Toen ik zo’n dertig tracks had liggen voor deze EP kon ik bij hem tekenen. Ik begin me al thuis te voelen in Amersfoort, met Spacekees hangen in de kribbe of de stad in. Jiggy en Kees zijn artiesten die ik al heel lang volg en respecteer. Het is echt tof dat ik daar nu mijn albums drop.”

Het is nog even wachten op de debuut LP, eerst komt er nog een Anorexia EP met ondertitel ‘we doen het nog dunnetjes over.’ “EP staat voor EetProbleem, de plaat is natuurlijk best lang, zie het als een knipoog. Jammer dat niemand nog reageert op die titel, ik wil ze wel uitleggen waarom de plaat zo heet.” De Boulimia EP heeft als ondertitel ‘De ik ben vol van mezelf ep.’ Dit jaar verschijnt er nog een nieuwe clip van de plaat.

Maar eerst is het feest. Tijdens het belletje loopt Kraan door de Groningse binnenstad. “Het broeit hier man, mensen komen op me af en zeggen met hoeveel vrienden ze vanavond komen, we gaan er echt iets tofs van maken.” De mc belooft dat er vele muzikale gasten meedoen vanavond. “Je wil mijn verrassing weten? Okay, Zwart Licht komt aan het einde langs.”


Beluister nu de Boulimia EP op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen