George Clinton: We want to Funk! George Clinton: We want to Funk!

Dr. Funkenstein zet De Oosterpoort op z'n kop

, André Eggens (tekst) & ...

George Clinton: We want to Funk!

Dr. Funkenstein zet De Oosterpoort op z'n kop

André Eggens (tekst) & ... ,

De Funkmeister, Master Of Funk of gewoon George Clinton. De legendarische oprichter van Funkadelic en Parliament en uitvinder van de P-funk doet eindelijk Groningen weer eens aan

Dr. Funkenstein zet De Oosterpoort op z'n kop

George Clinton maakt al muziek vanaf 1955, maar beleefde zijn hoogtijdagen tijdens de jaren '70 en '80. De platen uit die tijd waren zeer succesvol en voor vele muzikanten van grote invloed. Zonder P-funk zou bijvoorbeeld The Red Hot Chilli Peppers heel andere muziek maken. En met hen vele anderen.

Zo gauw het concert begint ,is de toon gezet: Grooven to je er bij neervalt! De energie spat er vanaf en stilzitten is onmogelijk. De band waarmee hij zich heeft omringd is gigantisch, er sjouwen tussen de 20 en 30 mensen over het podium. We zien in ieder geval een stuk of vier drummers achter het drumstel plaatsnemen, en het grootste gedeelte van het concert zijn er vijf gitaristen aan het werk.

Maar ook bij het achtergrondkoor is het een komen en gaan. Op zeker moment duikt er zelfs een Nederlander op! Het is zanger E1 Ten van de Nederlandse formatie Gotcha! (die op dit moment zelf een doorstart beleven onder de naam Gotcha! Allstars)Daarnaast lopen er ook nog wat figuren over het podium die alleen voor het entertainment zijn aangenomen. Waaronder een soort van acrobaat die halsbrekende toeren bovenop de speakers uitvoert.

Het optreden duurt een dikke drie uur, maar verveelt geen moment. Het lijkt af en toe dan wel een complete chaos op het podium, maar toch blijft de muziek altijd goed en superstrak. Clinton is zelf niet de hele tijd aanwezig op het podium, maar wat verwacht je ook van een man die al richting de 70 gaat. Dit is trouwens ook helemaal niet erg, want het geeft de vele bandleden alle ruimte om hun ding te doen.

Uiteraard kijk je ook je ogen uit tijdens de show, want niet alleen het lichtgevende haar van Clinton is spectaculair. Wat te denken van de Diaper Man (geen uitleg nodig denk ik), een zangeres op rolschaatsen en een gitarist in een spaceoutfit. Om de gekte nog wat groter te maken, ontstaat er zelfs een taartgevecht, wanneer een aantal dames met dozen taart rondgaan om de verjaardag van een gitarist te vieren. Het podium, de bandleden en zelfs het publiek zitten onder de taart. Dat moet wel de beste manier zijn om je verjaardag te vieren!

Na afloop van het concert kunnen diegenen die nog even verder willen dansen terecht in de hal achter de Grote Zaal, waar de Groninger dj Rohbadobh een fijne selectie funkplaten op de draaitafel legt. En zo ging het feestje nog wel even door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen