Muziek, literatuur, poëzie en cabaret tussen bank, bierkrat en bed Muziek, literatuur, poëzie en cabaret tussen bank, bierkrat en bed

Eerste StukaFest in Groningen groot succes

, Sander Nieuwenhuijsen,

Muziek, literatuur, poëzie en cabaret tussen bank, bierkrat en bed

Eerste StukaFest in Groningen groot succes

Sander Nieuwenhuijsen, ,

Het festival werd al zeven keer met veel succes georganiseerd in Nijmegen en op 22 februari veranderden ook veertien Groningse studentenkamers in een klein podium. 3VOOR12/Groningen pakte de fiets en nam een kijkje in drie kamers.

Eerste StukaFest in Groningen groot succes

Het succesvolle concept van StukaFest (Studentenkamer Festival) heeft zich al meerdere malen bewezen in Nijmegen, en dit jaar voor het eerst in Groningen. Drie rondes, met keuze uit veertien verschillende studentenhuizen met elk een eigen artiest of band. Zo kan iedereen zijn eigen avond samenstellen met een ruime keuze uit muziek, literatuur, poëzie en cabaret. En dat alles in de intieme omgeving van een studentenkamer. We beginnen de avond bij Arjen Lubach. Wanneer alle bezoekers een plekje hebben gevonden op de bank, het bed of de kussens op de grond, stelt hij zichzelf voor. Lubach heeft in Groningen gestudeerd en woonde in de stad en in Haren. Hij leest daarom niet alleen voor uit zijn debuutroman Mensen Die Ik Ken Die Mijn Moeder Hebben Gekend, maar doet ook een aantal korte verhalen die zich afspelen in Stad en Ommelanden en een kort stukje uit zijn tweede boek, dat volgend jaar uitkomt. Ergens in een verborgen steegje bij de Westerhaven is onze volgende ronde, Quarter Sixtet And A Half. De twee uit Groningen afkomstige meisjes zingen zelfgeschreven, tweestemmige liedjes en worden begeleid op een akoestische gitaar. Zonder versterker komen de nummers goed tot hun recht in de sfeervolle studentenkamer. In de keuken staan de bewoners ondertussen hapjes te frituren. Een biertje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Snel op de fiets naar de laatste ronde: Johan Goossens. Het festival is volledig uitverkocht en dus hebben de bewoners er ook hier alles aan gedaan om iedereen een zitplek te kunnen geven. We nemen plaats op een bankstel dat verhoogd is met een paar bierkratjes. De jonge cabaretier, die liever niet gefilmd wordt, speelt korte stukjes uit zijn programma Punaise en doet daarbij wat actuele grappen over zijn studentenleven. Op het eindfeest in Huize Maas zijn veel artiesten aanwezig. Op de muziek van DJ Dirty Soul kan er tot diep in de nacht gedanst en nagepraat worden.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen