Green Hornet 'rollt' als vanouds op vijfde album So Much To Give Green Hornet 'rollt' als vanouds op vijfde album So Much To Give

Een garageband zoals The Strokes ze bedoeld moeten hebben

, Matthijs Sorgdrager,

Green Hornet 'rollt' als vanouds op vijfde album So Much To Give

Een garageband zoals The Strokes ze bedoeld moeten hebben

Matthijs Sorgdrager, ,

Green Hornet, bekend van de dampende optredens in Groningen en in den lande, begint 2007 goed met een steengoed nieuw album: So Much To Give. De vette garage-rock-’n-roll’ rollt’ als vanouds.

Een garageband zoals The Strokes ze bedoeld moeten hebben

Green Hornet. De meeste Groningers hebben de naam wel eens op een affiche zien staan wegens een van de honderden optredens in Groningen. Maar buiten die stad zijn ze ook allang geen onbekende meer, en zijn ze vermaard om hun dampende live shows. Green Hornets sleazy rock-'n-roll heeft dan ook dezelfde Begeisterung die Herman Brood en zZz had c.q. hebben. Vuile maar goudeerlijke muziek is het, met de Groningse incarnatie van Jon Spencer op gitaar en zang en lekker veel hammondorgeltjes. Dat is ook wat we horen op deze vijfde - als je de (split)singles niet meetelt - plaat van de band. De gitaarriffs lijken gesmeerd met dieselolie, zo vet en smerig klinken ze. We moeten eerlijk toegeven dat het nummer Downstream van zZz zou kunnen komen en dat de akkoordprogressie in I'll Testify op sommige momenten nogal veel lijkt op Bryan Ferry's Let's Stick Together, maar een kniesoor die daarom maalt. Green Hornet is gewoon een hele vette garage-rock-'n-rollband. Zo eentje als The Strokes ze bedoeld moeten hebben! Green Hornet speelt 11 januari tijdens EuroSonic in café De Spieghel.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen