Electrorockend marionettentheater van The Spores verrast Vera Electrorockend marionettentheater van The Spores verrast Vera

Kikker met wulpse vrouwenbenen

, Lemke Kraan,

Electrorockend marionettentheater van The Spores verrast Vera

Kikker met wulpse vrouwenbenen

Lemke Kraan, ,

Duisternis. Een monsterlijke dj komt achter het gordijn vandaan, zijn draaitafel bungelt voor zijn buik. De gitarist zakt na elke gitaarsolo als een plumpudding in elkaar. Er wordt gescratcht, gerapt, en de gitaar jankt. Dan sluit het gordijn van de poppenkast. In razend tempo maakte het Verapubliek kennis met de poppenpopulatie van Molly McGuire, frontvrouw van The Spores.

Kikker met wulpse vrouwenbenen

The Spores is het laatste project van Molly McGuire, die eerder samenwerkte met Queens Of The Stone Age en Peaches. Ze begon in 2004 met gitarist Greg Biribauer en drummer Kenny Pierce de verzameling bizarre popliedjes die ze door de jaren heen in haar hoofd verzameld had, om te zetten in muziek. De plaat Imagine The Future kwam dit jaar uit. Op het podium vult een serie zelfgeknutselde poppen de band aan. Grote, gele sokpoppen zingen. Een kikker op vrouwenbenen in een roodkanten slipje schreeuwt als een electrodiva. Mc Guire zelf lonkt en pruilt als een boosaardig schoolmeisje. Een feest voor het oog, terwijl het gehoor ervan langs krijgt met een bizarre en tegelijk aanstekelijke mix van rockende electro en triphop. Liedjes die blijven hangen en doen dansen. Soms keihard, soms zachter. Samples en elektronica maken het af. McGuire heeft een prachtige stem en de muzikanten spelen loeistrak, onderweg niet vergetend wat leuk ogende poses aan te nemen. Na het laatste nummer grijpt een bezoekster de sirene die nog op het podium ligt. Veel makkelijker dan eindeloos klappen, joelen en met bierflesjes op het podium slaan. En effectief. De band komt terug. “No one has ever done that before, that was great!” En dat geldt ook voor The Spores. De plaat Imagine The Future van The Spores is te beluisteren op de luisterpaal van 3VOOR12.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen