Anne van Wieren (LPG) stemt Christelijk maar niet op hiphop

“Ik zei nog: als iemand met een rap komt, ga ik daar zeker niet op stemmen”

De verkiezingen zijn op komst en 3VOOR12 peilt het stemgedrag van enkele van zijn favoriete artiesten. De beurt is aan zanger/gitarist Anne van Wieren van de Groningse band LPG. Hij zweeft nog tussen ChristenUnie en GroenLinks. “Tegenwoordig lijken alle partijprogramma’s op elkaar en dus ga je iets meer af op het gezicht van de lijsttrekker.”

“Ik zei nog: als iemand met een rap komt, ga ik daar zeker niet op stemmen”

“Ik ben er nog niet over uit,” zegt Anne van Wieren, zanger/gitarist van de Groningse band LPG. “Het wordt ChristenUnie of GroenLinks.” Op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november peilt 3VOOR12 het stemgedrag van enkele favoriete artiesten.

“Het is echt een lastige keuze,” vervolgt hij. “Femke Halsema van GroenLinks spreekt mij heel erg aan. Maar ik vind het ook heel goed om op de ChristenUnie te stemmen. Maar als er iets moet veranderen is het volgens mij toch handiger om op Groen Links te stemmen. Dat heb ik de vorige keer ook gedaan.”

Van Wieren wil een maatschappij waarin de sterken de minderbedeelden steunen maar tegelijkertijd liberaal is. Om te weten welke partij daarbij hoorde, vulde hij op internet ook de stemwijzer in. “Daar bleek mijn eerste keuze SP, gevolgd door de PvdA. ChristenUnie stond pas ergens halverwege. Verder volg ik debatten op televisie om mij te oriënteren. Maar eigenlijk zeggen ze allemaal ongeveer hetzelfde. En dat doen ze voor het applaus van het publiek. Zelfs het verschil tussen Bos en Rutte is minimaal. Dus valt er eigenlijk wel iets te kiezen? Je gaat al snel af op een leuke smile.

Over de spraakmakende ‘Stem Rou!’- campagne van de ChristenUnie zegt Van Wieren: “Vooraf zei ik nog: ik stem niet op iemand die met rap komt aanzetten. Leiding geven aan een land is een serieuze zaak. Als ik geopereerd moet worden ga ik ook niet naar de arts die de vetste rap-cd uit heeft. Dan wil ik gewoon een goede arts.”