Fijne momenten met Konrad Black, Bruno Pronsato en Sammy Dee Fijne momenten met Konrad Black, Bruno Pronsato en Sammy Dee

Technootjes heeft een goede neus voor talent

, Marjolein Ottens,

Fijne momenten met Konrad Black, Bruno Pronsato en Sammy Dee

Technootjes heeft een goede neus voor talent

Marjolein Ottens, ,

De organisatoren van Technootjes hebben allang bewezen een goede neus te hebben voor (relatief) onbekend talent. In de vijf jaar dat ze bezig zijn, hebben ze Groningen met namen als Luciano, Troy Pierce en André Galluzi stevig op de kaart gezet als techno- en minimalstad. Zaterdag presenteerde Technootjes in Simplon Konrad Black, Bruno Pronsato en Sammy Dee.

Technootjes heeft een goede neus voor talent

Er zijn mensen die zeggen dat minimal techno voor de gevorderde houseliefhebber is. En anderen, die de hele minimalhype nooit begrepen hebben, zeggen dat dat onzin is. Afgelopen zaterdag kwamen de liefhebbers van deze muziekstroming in ieder geval goed aan hun trekken. De uit Vancouver afkomstige Konrad Black (oftewel Todd Shillington) had in het begin van zijn set nogal moeite met het publiek, althans zo leek het. De benedenzaal van Simplon zag er in het begin van de avond een beetje troosteloos en leeg uit, waardoor de sfeer toch wat ver te zoeken was. Het was alsof het publiek maar niet los kon komen en men reageerde nogal lauw op de fijne muziek die de zaal vulde. Aan Black lag dat zeker niet, want hij was zijn set heerlijk aan het opbouwen en probeerde het publiek zeker mee te krijgen. Dat lukte alleen niet zo. Black gaf het stokje na een uur of drie door aan de man die al een hele tijd met een grote glimlach naar dat zo rustige publiek had gekeken. Bruno Pronsato, afkomstig uit Seattle, had er zin in en kroop vol enthousiasme achter zijn laptop. Zijn live set blonk uit in originaliteit en zelfs de niet zo doorgewinterde houseliefhebber kon hier heerlijk op dansen. In de bovenzaal was het qua muziek ook goed toeven bij Rik, K.Cee en Weider Terlouw. Maar voor mij persoonlijk lag de kracht van deze avond toch in de benedenzaal. Daar gebeurde het! Sammy Dee maakte het feest compleet met zijn aanstekelijke grooves. Stilstaan was er bij zijn set amper bij. Hij pakte je langzaam in met zijn platen, en als je eraan toegaf was het heerlijk wegzweven. De avond was helaas niet zo goed bezocht. Misschien is minimal techno toch niet aantrekkelijk genoeg voor de massa? Of is men alleen bereid te komen als er bekendere namen op het programma staan? Wie zal het zeggen. Voor mij was het in elk geval een hernieuwde, warme kennismaking met deze muziekstroming en ik beleefde gedurende de avond een paar zeer fijne momenten. En die avond werd uiteindelijk nog even voortgezet op een afterparty, omdat je soms geen genoeg kan krijgen van goede muziek.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen