'Mensen die ons eerder gezien hebben, weten wat ze kunnen verwachten' 'Mensen die ons eerder gezien hebben, weten wat ze kunnen verwachten'

Death metal band Monastery terug met nieuwe bassist

, Sander Nieuwenhuijsen,

'Mensen die ons eerder gezien hebben, weten wat ze kunnen verwachten'

Death metal band Monastery terug met nieuwe bassist

Sander Nieuwenhuijsen, ,

Na een korte onderbreking, is de death metal band Monastery terug met een nieuwe bezetting. Hoe die klinkt, is te horen op het Grun’N Metals Combined Festival op 8 oktober.

Death metal band Monastery terug met nieuwe bassist

Monastery is een vierkoppige metalband uit Groningen en omstreken. De band speelt een mix van thrash en death metal, waarbij catchy en thrashy gitaarriffs voorop staan. De voornaamste Invloeden zijn Soilwork, Killswitch Engage en Death. Sinds de mini-cd Soul Insanity heeft Monastery veelvuldig opgetreden in het binnen- en buitenland, vertelt gitarist Jeroen Schlaman. Jullie hebben een nieuwe bassist. Hoe hebben jullie elkaar gevonden, en heeft de nieuwe bezetting invloed op de muziek? "Onze nieuwe bassist Ian speelt in de band die voor ons repeteert in de oefenruimte. Op die manier hebben we hem leren kennen en raakten we geïnteresseerd. Na een auditie is hij nu onze vaste bassist. Met zijn komst is de motivatie en creatieve spirit weer volop aanwezig. Nieuwe nummers zijn in de maak en de toekomst ziet er rooskleurig uit! Uiteraard blijven we ons ontwikkelen, waardoor de nieuwe nummers beter uitgewerkt zijn. Er wordt meer op de details gelet." Wat kunnen we zaterdag verwachten op het Grun’N Metals Combined festival? "Zoals op alle GMC-festivals, wordt het zaterdag helemaal te gek. Goede bands met uiteenlopende stijlen. Wij spelen als vierde en zullen in veertig minuten laten zien dat we weer helemaal terug zijn. De mensen die ons eerder gezien hebben, weten wat ze kunnen verwachten!" Wat biedt de toekomst voor Monastery? "We gaan eind dit jaar drie of vier nummers opnemen. Daarna zullen we ons gaan concentreren op het live spelen, wederom in binnen- en buitenland. Daarnaast gaan we nieuwe nummers schrijven voor een full-length. De prioriteit voor dit jaar is dus de opname van een mini-cd en daarna willen we weer veel on the road zijn." Naast Monastery spelen ook Karbo, Swansdown, Seraphique en Sidius op het elfde Grun’N Metals Combined festival in het Platformtheater.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen