3voor12 Gelderland

De Popronde strijkt neer in Arnhem

vrijdag 22 oktober 2004

Het rondreizende festival de Popronde begon dit jaar in Nijmegen. Vervolgens mochten de steden Utrecht, Den Bosch, Maastricht en Groningen kennismaken met het festival en zijn circa 25 bands. Op vrijdag 22 oktober is het de beurt aan Arnhem.

Het rondreizende festival de Popronde begon dit jaar in Nijmegen. Vervolgens mochten de steden Utrecht, Den Bosch, Maastricht en Groningen kennismaken met het festival en zijn circa 25 bands. Op vrijdag 22 oktober is het de beurt aan Arnhem.

Jaarlijks vindt in tien Nederlandse steden de Popronde plaats. Het zijn de cafés, podia en theaters in het centrum die het podium vormen voor de optredens. Muziekliefhebbend Arnhem kan op vrijdag 22 oktober kennismaken met 21 Nederlandse bands uit alle mogelijke genres. De Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts en in Arnhem wordt samengewerkt met de Jacobiberg.

Vanaf juni of juli is de Jacobiberg al druk bezig met de programmering. Er wordt contact gezocht met de horecazaken die tijdens de vorige editie hebben meegedaan en een algemene brief gaat uit naar alle horecazaken in het centrum van de stad. De selectie van 90 bands wordt ieder jaar door Stichting Popwaarts gemaakt. “Gewapend met een iPod ga ik langs de zaken. In overleg met de eigenaar wordt dan een keuze gemaakt. Meestal kies ik vooraf een vijftal bands uit die geschikt zouden zijn voor een bepaalde kroeg. Maar uiteindelijk maakt de horecabaas zelf de keuze.”, zegt Jacobiberg organisator Wim Koens.

Het is voor de Jacobiberg ieder jaar moeilijk in te schatten wat de verwachtingen zijn. Wim Koens: “Zo vlak voor de deadline ben ik ook altijd nerveus. Maar het mooie aan de popronde is dat je de positieve uitspattingen nooit van te voren kan inschatten. Vaak verbazen de bands waar je eigenlijk het minst van verwacht meestal het meest. De afterparty is meestal een mooi moment om alles te evalueren. Met een biertje erbij kom je er altijd weer achter dat een ieder de popronde altijd op zijn eigen manier beleeft.”

In totaal zijn er 19 deelnemende horecazaken, waarvan de afterparty plaats vindt in Willemeen. De bands die zich tijdens de Popronde in Arnhem presenteren zijn: Anderson, Herman Pouderoyen, Mr Luca , Illicit, Blues Brother Castro, Liesbet. Drillem, Nicky’s Trinity, Planet Orange, Jzzzzzp, Harold K, Ten Without P, Mala Vita, The Ride, Sellfish, The Skabadivers, Speedbambergen, Gloricz Jim, Awaiting Seasons, Geigercounting en Grechko’s Doll.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12