3voor12 Gelderland

Nieuwe Gelderse (single) releases

Met The Same, Kitemen, Anna Spark en Cassandra Onck

Er zijn weer veel nieuwe Gelderse (single) releases verschenen, waarvan we er een aantal voor je op een rij zetten. Check ook de playlist Nieuw Uit Gelderland van Poppunt Gelderland in samenwerking met 3voor12 Gelderland.

The Same - Tower Of Strength
Doetinchemse folkpopband wiens muziek is ontstaan uit liefde voor songwriters uit de jaren zeventig. In 2021 bracht de band hun debuutalbum Some Perfect Sense uit; hun nieuwe ep Discover verschijnt op 8 juli 2022. ‘Tower of strength’ is een lofzang op de liefde. Het nummer gaat over hoe iemand je rots in de branding kan zijn, waar je op kan leunen in moeilijke tijden maar die je ook boven jezelf uit laat stijgen.

Kitemen - All The Fuss
De Nijmeegse band Kitemen is opgericht in januari 2022, neigt in de richting van singer-songwriter, pop en rock en bestaat uit zangeres Kitty Lanters en zanger-gitarist Menno Bemelmans. 'All The Fuss' is hun debuutsingle.

Anna Spark - She Blooms
Anna Spark is een songwriter, (film)producer, regisseur en editor die opgroeide in de Gelderse dorpen Epse en Gorssel. Ze schrijft al jaren haar eigen muziek en teksten waarbij ze ook zelf de productie doet. Anna's grootste inspiratiebronnen zijn Labrinth, Billie Eilish en Miley Cyrus. Ze is afgestudeerd aan de Dutch Filmers Academy in Amsterdam en start na de zomer aan het Conservatorium in Utrecht. ‘She Blooms’ gaat over een jonge vrouw die vanuit het donker haarzelf opnieuw uitvindt en liefheeft. Voor de binnenkort te verschijnen video van ‘She Blooms’ werkte Anna samen met een choreograaf en danseres van ArtEZ in Arnhem die een emotievolle dans bedachten.

Cassandra Onck - Grijs Gebied
De Arnhemse zangeres Cassandra Onck ging voor haar nieuwe single 'Grijs Gebied' de studio in met de Nijmeegse filosoof Thieme Stap wiens uitspraken terug zijn te horen in de single. Het nummer gaat over de woede en onzekerheid die ontstaan in een samenleving met fake-news en complottheorieën. Onck maakt met haar nieuwe project FRACTALNOIA het spanningsveld tussen geloven, waarheid en controle invoelbaar. Op 13 juni brengt Cassandra wetenschap en muziek samen als host van FRACTALNOIA radio. Daarin gaat ze live in gesprek met bijzondere gasten, van wetenschappers tot muzikanten. FRACTALNOIA radio wordt live opgenomen bij Open Source Radio in Nijmegen en is online te beluisteren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12