3voor12 Gelderland

Oversteek in conflict met Nijmegen 2000

Popwaarts, Markies en Valkhofaffaire stappen uit project

Twee jaar lang leefde bij stichting Popwaarts, organisator van de Popronde, het idee voor een festival met kunst, muziek en theater. 'De Oversteek' zou het festival gaan heten en het werd georganiseerd in het kader van Nijmegen 2000. Er werden partners gevonden in De Markies en de Valkhofaffaire. Stichting Nijmegen 2000 subsidieerde het project. Tot vorige week, toen trokken de drie organiserende partijen zich terug. Ze voelen zich gebruuskeerd door Nijmegen 2000, zo luidt het persbericht.

Buiten de initiatiefnemers - Popwaarts, De Markies en de Valkhofaffaire - om is een externe partij benaderd om uitvoering te geven aan het festival De Oversteek. "Door directeur Klein-Gunnewiek werd telefonisch medegedeeld dat het project werd overgedragen aan een ervaren organisator die het vrij stond partijen te benaderen voor samenwerking. Als argumentatie werd verder aangegeven dat er vanuit het bestuur van de stichting Nijmegen 2000 verschil van inzicht was over de inhoudelijke c.q. programmatische vormgeving van het project", aldus het persbericht.

De Oversteek moest met theater, muziek, vj's en beeldende kunst een verbinding leggen tussen het groen van de stad en het blauw van de Waal. Een driedaags festival op het Waalstrand zou het uiteindelijke resultaat worden. Na het telefoongesprek vorige week met Lidy Klein-Gunnewiek, directeur bij filmhuis LUX, nu bij stichting Nijmegen 2000, hebben de drie culturele partijen zich uit het project teruggetrokken. De partijen overwegen nu een schadeclaim in te dienen en hopen in 2006 wel zelf De Oversteek te kunnen organiseren. Morgen een bericht met reacties van alle betrokkenen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12