3voor12 Gelderland

The Jetsams spelen een thuiswedstrijd in de Plu-pub

Een jonge, frisse band om zeker eens te checken

Er zijn verschillende redenen om naar de Plu-pub te gaan. Het bier is er niet duur en er zijn nog wel eens leuke bandjes te zien. Op vrijdag de dertiende speelden bijvoorbeeld The Jetsams, een jonge bluesband met een 'Southern Soul'. Het bleek geen pechdag voor het publiek.

Terwijl Simon Snel zenuwachtig rondloopt met zijn gitaar en versterkers, maken de bewoners van de Nijmeegse Paraplufabriek zich op voor een optreden van een huisgenoot. Altijd een gedenkwaardig moment, je runt samen de Plu-pub en dan speelt je buurman er zomaar. Liedjes die je al lang kent omdat hij ze vaak oefent als jij nog ligt te slapen. Om 21 uur heeft iedereen er een hard hoofd in, nog maar een paar mensen binnen.

Gelukkig loopt het tijdens de eerste set goed vol. Een eerste set die de band snel zal willen vergeten, twee keer een snaar stuk (vrijdag de dertiende, oppassen!) en het geluid is ook niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig heeft het aanwezige publiek er ook verstand van en na een paar nummers is het geluid redelijk. Wel aan de harde kant, maar te doen. The Jetsams maken Dutch Blues and Seventies Rock with a Southern Soul. Hier kun je alle kanten mee op en dat doen ze dan ook. Eigen nummers worden afgewisseld met nummers van Johnny Cash, Bo Diddley en Hank Williams.

Tijdens de tweede set wordt het wat freakier, meer bluessolo's van een paar minuten en wat meer hardere nummers. Ook wordt het wat drukker in de Plu-pub. Vrienden, bluesliefhebbers, uitgepunkte Doornroosje-gangers en nieuwsgierige buren vullen de Plu-pub. Het feest is compleet als Simon, Marcel en Sebastian nog twee nummers doen na 23 uur.

Eigenlijk is de tijd om maar als je de mensen achter de bar goed kent, mag je nog wel even wat langer spelen. The Jetsams, een jonge, frisse band uit Nijmegen waar we absoluut nog wat van gaan horen. Dit optreden was het tweede optreden en er zit zeker potentie in deze band. Uitchecken dus!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12