3voor12 Gelderland

De geschiedenis van Doornroosje in een notendop

"We willen Doornroosje nog eens goed onder de aandacht van de politiek brengen"

Het is geen geheim dat Doornroosje graag naar een nieuw gebouw naast het Centraal Station van Nijmegen wil. De kaarten liggen echter niet bijzonder gunstig. De gemeenteraad twijfelt. Om die over te halen zet het poppodium een publiciteitsoffensief in. De jubileumkrant '35 jaar Doornroosje' is het eerste wapenfeit.

'35 jaar Doornroosje' telt zes pagina's, waarin de lezer een stortvloed aan informatie over zich heen krijgt. Verleden, heden en toekomst in een notendop. Onder kopjes als 'Nieuwbouw', 'Potentie', 'Publiek' en 'Optredens' steekt het poppodium flink de loftrompet over zichzelf. Dat heeft een duidelijk doel. Lang niet iedereen weet wat Doornroosje allemaal doet en waar zij voor staat. En onbekend zijn in een tijd waarin anderen een beslissing over jou nemen is een slecht idee. Vindt ook Doornroosje:

"We hebben de krant gemaakt vanwege ons 35-jarig jubileum, maar zeker ook om Doornroosje nog eens goed onder de aandacht van de Nijmegenaren en de politiek te brengen. Iedereen ziet dat er nu veel besluiten worden genomen over cultuur in Nijmegen. Doornroosje kan in dat proces natuurlijk niet onzichtbaar zijn." D

e verschijning van de krant markeert de start van de jubileumactiviteiten van Doornroosje. Het zal niet onopgemerkt blijven dat zij 35 jaar bestaat. "In verband met ons jubileum zullen er uiteraard nog meer dingen gebeuren. Daar zijn we druk mee bezig." '35 jaar Doornroosje' is gratis te verkrijgen bij Doornroosje, maar ook op diverse andere plekken in de stad.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12