3voor12 Gelderland

#4df21: upsammy verwondert naar wat er mogelijk is in de elektronica

Live experimenteren met Nederlands meest exotische klankenpalet

upsammy is het alias van Thessa Thorsing, een dj en producer die meestal op exotische plekken geprogrammeerd wordt. Ze heeft al een Album van de Week op haar naam staan bij 3voor12 en in een Valkhofweek waarin elektronica wat minder dominant aanwezig is, kan upsammy voor verzoening zorgen. Coltruientechno voor een nieuwe generatie fijnproevers. Wat voor natuurlijke inspiraties en gekke soundscapes brengt ze dit keer mee?

"Een set is geslaagd als ik allemaal mensen heel raar heb zien dansen" zei ze in maart op 3voor12. Dansen zit er niet in vandaag, maar we krijgen in 45 minuten een fijn inzicht in waar upsammy naar op zoek is. Het is nergens saai, het klinkt fijn: dat zou een hele summiere beschrijving betreffen van wat er in de kleine zaal van Roosje te aanschouwen is. Maar dat feit alleen is al bijzonder en is een resultaat van Thorsings muzikale overtuigingen. Want een nieuwe mix maken uit een klankenpalet met brekend glas, geritsel in het gras, wind en andere borrelende geluidjes is geen uitgemaakte zaak.

Ze verwondert echter naar ideeën van wat er allemaal nog mogelijk als haar carrière zich zo doorontwikkelt. Eén gedachte neemt vooral de overhand: wat gaat men nog veel plezier beleven aan upsammy. Vanavond is helaas weer een voorbeeld van de gevolgen van misplaatst beleid richting de cultuursector en dat daardoor sommige genres niet de aandacht kunnen krijgen die ze verdienen. Men zit. Laten we het vanavond maar houden op: zeer interessante testcase voor als het wel weer kan. Als upsammy er dan weer is, gaan we gek dansen.

HET MOMENT
Als er ergens halverwege de set een vervormd en spookachtig vocaal sample ingezet wordt, zie je een track ontstaan voor je ogen en oren. Zintuigen moeten echter wel getraind worden voor een show van upsammy, maar aan alle onwennigheid komt een einde in dit middenstuk. Heel fraai.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12