3voor12 Gelderland

Robert Meijerink programmeur van het jaar

Doornroosje-programmeur valt dubbel in de prijzen: Noorderslag/Eurosonic beste festival

De VNPF reikt jaarlijks de IJzeren Podiumdieren uit. Zij kiezen de beste directeur, de beste programmeur, het beste podium, het beste festival en de beste marketingcampagne. Voor het derde jaar op rij gaat er een IJzeren Podiumdier naar Nijmegen. Robert Meijerink van Doornroosje is programmeur van het jaar.

Woensdagavond reikte de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VPNF) in Hedon in Zwolle de IJzeren Podiumdieren 2006 uit. Het Podiumdier voor beste programmeur ging naar Robert Meijerink van Doornroosje. Daarmee grijpen Johan Gijsen van het Utrechtse Tivoli en Peter Sikkema van de Groningse Oosterpoort naast de prijzen. Meijerink: "Dit zijn credits uit het vak. Die zijn natuurlijk fantastisch om te krijgen. Ik had het niet verwacht. Johan en Peter zijn allebei ontzettend goed in hun vak en zetten hun podium uitstekend op de kaart. Het was al mooi dat ik daartussen stond, en het is helemaal mooi dat ik het uiteindelijk heb gewonnen."

Een jury-rapport is er nog niet. Dat volgt later. Meijerink wil wel raden naar de reden van de winst. "Ik denk dat ik me onder meer profileer met het nieuwe talent dat ik programmeer en met de kennis die ik heb. Dat kan ik gelukkig doen omdat ik in prettige teams werk, waar ik de ruimte krijgt om mijn ding te doen. Niet alleen bij thuisbasis Doornroosje - waar de synergie tussen mij en dance-programmeur Darko Esser bijzonder goed werkt -, maar ook bij De Affaire en bij Eurosonic, waar ik ook programmeer." Door zijn baan als programmeur bij Eurosonic valt Meijerink zelfs dubbel in de prijzen. Noorderslag/Eurosonic kreeg de titel beste festival 2006. "Dat vind ik ook terecht. Het is gewoon een goed festival." Het is het derde jaar op rij dat er een IJzeren Podiumdier naar Nijmegen gaat.

Twee jaar geleden werd Doornroosjes Toine Tax directeur van het jaar. Vorig jaar was De Affaire het beste festival. De tweede Nijmeegse nominatie van dit jaar was voor Merleyn. Zij deden mee in de strijd om het IJzeren Podiumdier voor beste podium. Net als vorig jaar ging de prijs niet naar Merleyn: het beste podium is dit jaar het Groningse Vera. De Lifetime Achievement Award ging dit jaar naar onze moedersite 3VOOR12.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12