3voor12 Gelderland

Het jaar 2005 volgens... Merleyn

Regionale aanwas veelbelovend, maar mag brutaler

Ook 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ontkomt niet aan de traditionele eindejaarsoverzichten. We lopen wat dat betreft keurig achter de grote massa van muziek-media aan. Alleen geven we niet onze eigen mening, maar vragen medewerkers van diverse zalen in Nijmegen om een terugblik op 2005 en een vooruitblik op 2006. De vierde is Merleyn.

Als vierde in deze reeks 'Het jaar 2005 volgens...' schuiven we Herman Antonisse, verantwoordelijk voor programma en publiciteit bij Muziek- & Danscafé Merleyn, wat vragen over het afgelopen én het nieuwe jaar onder de neus. Was het een goed popjaar in onze regio? "Ik ben tevreden over het programma dat we neer hebben kunnen zetten. Wat betreft regionale aanwas mag het allemaal wel wat eigenwijzer en brutaler, ik laat me graag verrassen!"

Regionale bands en artiesten die hem absoluut niet tegenvielen in 2005 en die volgens Antonisse tot dé regionale bands en artiesten van het vorig jaar gerekend kunnen worden, zijn Lomechanik, Kompaktrekorder, Roosbeef, neWax en Je Moeder. Hij komt met een nog langere lijst als het gaat om memorabele optredens in Merleyn zelf. Zijn eigen toptien somt hij in willekeurige volgorde op: "De Avond Van Het Kippenvel, Von Spar, De Kift, Great Lake Swimmers, Elliott Brood, Pete Philly & Perquisite, Uw Hypotheekadvies, The Phantom Four, Helldorado en Yeah!Yeah!Yeah! a Beatles Party met The Crab Four en Playmobeatles." Antonisse is voorzichtig met uitspraken omtrent de grote belofte van 2006: "Ik doe geen voorspellingen, maar Roosbeef is goed bezig."

Misschien wil hij wel meer kwijt over wie hij graag zou willen programmeren in de komende maanden? "Solo. En dat is gelukt", zegt Antonisse trots. Solo, eigenlijk een duo, maar live een vierkoppige band, brengt zaterdag 25 februari een bezoek aan Merleyn. Wil hij ten slotte nog iets toevoegen? Zijn er andere hoogte- of dieptepunten die het vermelden waard zijn? Zoals in bijna al zijn vorige antwoorden is Antonisse ook hier kort en bondig. Hij besluit namelijk met een hartgrondige wens: "Laat mij de hoop uitspreken dat mensen het kleinschalige op prijs blijven stellen!"

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12