3voor12 Gelderland

Een stille avond in Staddijk

Divine zegt af, Meriadoc en QuarQ zijn sterk vooruitgegaan

Beginnende bands moet je vaak zien. Dat is namelijk het moment dat er de meeste ontwikkeling in zit. En dus ook het moment dat ze je bij elk optreden weer kunnen verrassen. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen had Meriadoc en QuarQ al eens eerder gezien en toog zaterdag naar Staddijk om te kijken hoe het er nu voorstaat met deze bands.

Op zaterdag 11 maart is er in Staddijk ruimte voor een leuk avondje lokale bands: Meriadoc, QuarQ en Divine. Op de website van het jongerencentrum is van tevoren geen tijdsschema te vinden en ook informatie over de bands ontbreekt. Als bij aankomst in Staddijk dan ook nog blijkt dat hoofdact Divine niet speelt, omdat die uit elkaar is, is de chaos compleet. De overgebleven twee bands spelen in een vrijwel lege zaal. Deze gang van zaken zou bij Staddijk een belletje moeten doen rinkelen. Zo kan het in het vervolg dus niet! Een professioneel concertpodium moet zorgen voor goede en duidelijke informatie en veel media-aandacht. Anders komt er niemand.

De eerst band van deze avond is het uit Bemmel afkomstige Meriadoc. Ik heb deze band eerder mogen zien, dus ik ben erg benieuwd of ze inmiddels vorderingen hebben gemaakt. Het contrast tussen de oude en de nieuwe nummers valt onmiddellijk op. De nieuwe nummers hebben pakkender melodieën en zijn beter afgestemd op de vocale kwaliteiten van de zangeres. Ook is de stijl van de muziek aangepast. Het oude werk bestaat uit meer rechttoe rechtaan rocknummers. In het nieuwe werk speelt Meriadoc op een leuke manier met zanglijnen en melodie, denk onder meer aan bands als Garbage. Deze band kan zich nog leuk gaan ontwikkelen in de toekomst.

Dan volgt, als laatste door alle verwarring, QuarQ. Ook deze band uit de regio Bemmel heb ik al eens eerder live gezien. En ook zij hebben hun geluid op een positieve manier weten aan te passen. Door een tweede stem en soms ook zang van de bassist toe te voegen is het zanggeluid een stuk interessanter geworden. QuarQ start met een cover van Lenny Kravitz die eigenlijk meteen al het tempo uit het concert haalt.

Veel van de eigen nummers zijn aanstekelijk en ook de cover van Stevie Ray Vaughan is leuk uitgevoerd. De zang is nog steeds niet optimaal, maar wel erg vooruitgegaan. Voor een band in de funk- en retrorockhoek is het niet makkelijk om altijd een publiek te vinden. Wellicht komt het daarmee door het enthousiasme van deze band op het podium nog wel eens goed. Uiteindelijk dus toch wel een geslaagde, maar een erg slecht geregelde en rustige avond die meer aandacht verdiende.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12