3voor12 Gelderland

DJ Pure maakt 'Spunk' voor Ringtone Society

"Als ik mijn ringtone hoor op straat, ga ik diegene zoenen!"

Nog niet zo lang geleden werden ze nog als storend ervaren: mobiele telefoons. Tegenwoordig zijn ze helemaal ingeburgerd. Nu zijn alleen die vreselijke ringtones nog storend. Maar ook daar hebben ze wat op gevonden: Ringtone Society. Speciaal gecomponeerde ringtones. Het is weer leuk om gebeld te worden!

Ringtone Society is een initiatief van het Tilburgse Muzieklab. Om tegenwicht te bieden aan alle tingeltangel-toontjes op de telefoons van de moderne tiener, besloten zij echte muzikanten te vragen om ringtones te componeren. Met succes! De site raakt inmiddels al behoorlijk gevuld met kwalitatief hoogwaardige ringtones. Een van de componisten is de Nijmeegse DJ Pure. Hij hoorde in de zomer van 2004 van het project en was meteen enthousiast. Hij maakte samen met The SmokeCella van Lomechanik de ringtone 'Spunk'.

DJ Pure: "Ik vind het een goed idee om naast de stortvloed aan tunes die bestaan een ander geluid te laten horen. Zeker de verscheidenheid aan artiesten en hun interpretatie van de ringtone vind ik interessant. Ik hoop dat er nog velen zich aansluiten bij de Ringtone Society." Er zijn nog wel wat Nijmegenaren die Pure mist. "Lomechanik, bijvoorbeeld. Of de Bips. Misschien Darko Esser. Laat de luitjes van Olé Records een breakcoretune maken. What the fuck: laat Frank Boeijen eens wat eclectisch maken!" Het is geen normaal ding om te maken, zo'n ringtone.

"Bij mijn reguliere remixes bewerk ik een orgineel stuk en geef daar een 'Pure-identiteit' aan, in al zijn sickness en funkieness. Voor de ringtone moest ik nadenken over de primaire functie van een tone: het attenderen op een binnenkomend gesprek. Dat leverde hele andere artistieke keuzes, beperkingen en vooral mogelijkheden op."

Pure heeft zelf nog geen ringtone van Ringtone Society op zijn telefoon. En hij schaamt zich! Maar zodra hij van telefoon verandert, checkt hij al zijn collega's. "Ik denk dat Dr. Break en Lady Aïda grote kans maken om in mijn telefoon terecht te komen!" Hoe het met de downloads van de ringtones staat is onbekend. DJ Pure heeft zichzelf nog niet op straat gehoord. "Ik denk dat ik wel vreemd zal opkijken als ik mijn ringtone hoor op straat. Ik geloof dat ik dan iemand ga zoenen!"

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12