3voor12 Gelderland

4df19: Post Animal is typisch zo'n band die we nog veel in Nijmegen gaan zien

Amerikaanse psychprog maakt indruk bij debuut in Europa

Op de website van het Valkhof Festival staat Post Animal per abuis als Australisch vermeld. Qua sound niet eens zo gek: luister naar When I Think Of You In A Castle (2018) en je hoort het debuut van Tame Impala, gecombineerd met het psychedelische gefreak van King Gizzard. Dat het vijftal in werkelijkheid uit het Chicago van Kanye West komt, ach. 

Van dat vijftal staan er vier vooraan het podium, met hun (bas)gitaren en een synthesizer. Allemaal staan ze op hun eigen eilandje te pielen, maar dat werkt hier uitstekend. Met veel dank aan - en lof voor - de drummer. Hij lijmt alle psychedelische synthsausjes, proggy gitaarlijntjes en iel-dromerige zang van zijn bandgenoten als volleerd klusser aan elkaar.

Leuk ook hoe de nummers op z'n White Denims aan elkaar worden geweven. Bij die ogenschijnlijk natuurlijke tempowisselingen zijn de vier eilandjes vooraan weer één continent, en zie je hoe goed de band op elkaar is ingespeeld. Over continenten gesproken: dit is de eerste keer dat Post Animal in Europa speelt. Jammer van het matige geluid op het Boog-podium, maar dit is typisch zo'n band die de komende jaren nog veel in de Nijmeegse zalen zal staan. 

HET MOMENT
Net als je weer behoefte krijgt aan een nummer met kop en staart zetten ze 'When I Get Home' in. Wat een topnummer. Mocht die nieuwe plaat van Tame Impala niet meer komen, dan kun je altijd nog deze van Post Animal op repeat zetten. 

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12