3voor12 Gelderland

Twee steden? Twee lanceringen!

Tweede lancering 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vindt plaats in Kultuurhuis Bosch

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Dat zijn twee steden. Dat betekent dus ook twee keer feest! Lees hier wat je op 11 september staat te wachten in Kultuurhuis Bosch.

Milestone deed mee aan het coaching-project van de Jacobiberg en belandde zo in het voorprogramma van C/4. Een groot succes! En voor herhaling vatbaar. Dus spelen ze op de lanceringsparty van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Hoe de band zichzelf ziet? David Hoogerheide: ‘We zijn echt vet cool en we zijn alle vier echt keihard single.’ Dat wordt dus niets anders dan verschrikkelijk uitkijken tijdens het optreden van Milestone.

Scotty! trad anderhalf jaar niet op. Maar ze zaten ook niet stil. In de BigMouth-studio werkten de bandleden intensief aan het titelloze debuutalbum. Op 22 september verschijnt hiervan een voorbode: de single You Hardly Said a Word. Zonder twijfel horen we in Kultuurhuis Bosch nog veel meer voorproefjes. The Furtips wil eind 2004 een nieuwe cd in de winkel hebben. De voorbereidingen zijn al vergevorderd. De nummers dragen titels als Small dog fan, When the suits collide en You may kiss me now. Dat moet dus haast wel een goede cd zijn. Op deze avond kun je zelf oordelen wat je van het nieuwe materiaal vindt.

Lo-lite bracht onlangs een 7"-vinyl split-single uit samen met ‘singersongrinder’ Belch. Lo-Lite staat met het niet eerder uitgebrachte Eddie's Makeover op de ene kant. Belch staat met In Your Gravy op de andere kant. De single is niet gemakkelijk te krijgen in Nederland. Maar wie bij de Waaghals in Arnhem of Nijmegen goed om zich heen kijkt kan vast een exemplaar op de kop tikken.

Lea Kliphuis won in februari van dit jaar de Gelderse Singer-songwritercompetitie in LUX. De 21-jarige uit Nijmegen won de competitie op overtuigende wijze. Vanavond klinkt haar stemgeluid in Kultuurhuis Bosch. The Rain Poets zullen hun zojuist verschenen mini-cd promoten. Zij maken hun sound en stijl gevarieerder door live bijvoorbeeld enkele nummers met een elektrische gitaar te doen. Die nummers krijgen zo een rauw randje. Wij zijn benieuwd!

CJ & Hush zijn geen onbekenden in Kultuurhuis Bosch. Elke tweede zaterdag van de maand zijn zij er de huis-dj’s. En aangezien 11 september de tweede zaterdag van september is, steelt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een groot gedeelte van hun Swing.alt-avond. Onze welgemeende excuses. Mike Costez heeft zijn dj-kwaliteiten al op diverse plaatsen laten zien. Hij draaide in het verleden op Dance Valley en in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Elke vrijdagavond heeft hij het radioprogramma The Peoplemover op Stadsomroep Arnhem. Dat belooft wat voor vanavond!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12