3voor12 Gelderland

De Pummels, band zonder toekomst

KPN maakt reclame met Nijmeegse muzikanten

Van alle Nijmeegse bands zijn zij in 2004 waarschijnlijk het vaakst op tv geweest. Toch zal de bandnaam je totaal onbekend voorkomen: De Pummels. Wie? De Pummels dus, een Nijmeegse band die eigenlijk geen band is. Om wat meer duidelijkheid in de zaak te krijgen, belden we met een van de Pummels: zanger/gitarist Bert Hoogma.

Het verhaal van De Pummels begint als ex-Chishango bassist Bart van Cuijk benaderd wordt door Artcore, een Amsterdams bedrijf dat reclamefilms produceert. Artcore is op zoek naar een zanger met een Nijmeegs accent om voor KPN Mobile een reclamespot op te nemen. Bart van Cuijk schakelt Bert Hoogma in.

Die vertelt: "Omdat ik dat Nijmeegse accent niet bezit, benaderden we Thijs Simons. Die is in het dagelijks leven eigenaar van Stockenhof Muziek. Artcore zocht tevens een band. Aangezien Bart en ik lang samen gespeeld hadden in het net gestopte Chishango leek dat een logische keuze. Samen met onze drummer Ferdinand, en met toevoeging van toetsenist Coen en gitarist Maarten (Artcore wilde een grotere band voor het ‘plaatje’) vormden wij dus De Pummels."

In april nam de band twee spots op. De eerste was al te zien in de periode voor Pinkpop. In de aanloop naar Lowlands wordt deze spot misschien opnieuw uitgezonden. De tweede spot staat nog ter discussie. Daarin wordt de naam van Nijmeegs icoon Frank Boeijen "dubieus" geïnterpreteerd. Er waren zelfs plannen om met De Pummels op Pinkpop of Lowlands op te treden.

"Het was de bedoeling dat we ergens bij of naast zo'n oplaadbus van KPN zouden spelen. De opnamen waren pas een maand voor Pinkpop klaar. Daardoor kon de organisatie dat niet meer realiseren. KPN was ook in onderhandeling met de organisatie van Lowlands, maar dat is helaas ook afgeketst. Wat de reden daarvoor is weet ik niet precies." Hoogma hoeft geen acteercarrière. "Die spot was gewoon een stukje opportunisme."

Hij werkt sinds enige tijd aan een nieuwe band, waarvan de naam nog niet voor publicatie geschikt is. Die nieuwe band herbergt nog twee bekende Nijmeegse muzikanten, namelijk Willem van Wordragen (ex-Smalltown Romeos) en Jeroen van de Berg (Spud Bencer, ex-Mummy's A Tree). Een sterensemble dus.

"In Millingen hebben we onlangs al een try-out gedaan. Het repertoire bestaat uit een aantal nummers van mij en een aantal songs van Willem. Ook doen we enkele Chishango-klassiekers, maar dan met andere arrangementen. Oude songs in een nieuw jasje dus." Gezien het cv van de deelnemende heren mogen de verwachtingen hoog zijn...

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12