3voor12 Gelderland

'Can you Imagine' gepresenteerd in Merleyn

Local Heroes for War Child zamelt met muziek geld in voor het goede doel

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen schreef al eerder over 'Can you Imagine', een cd met vier Nijmeegse artiesten, waarvan de opbrengst naar War Child en Local Heroes gaat. Naast twee nummers van initiatiefnemer Shoesize 50, staat er ook muziek van Clemens VandeVen, ®chestra en dj Jochen Miller op de cd. De plaat werd op 15 juni gepresenteerd in Merleyn.

De zaal is al goed gevuld als de ceremoniemeester van de avond het woord neemt. Waarschijnlijk bestaat het publiek vooral uit familie, vrienden en collega's van de band, want veel mensen lijken elkaar te kennen. Eerst vertelt Edwin van Haveren, zanger van Shoesize 50, hoe dit project tot stand is gekomen. Vervolgens vertellen vertegenwoordigers van War Child en Local Heroes over hun organisatie. Ze zijn erg blij dat er met muziek (en aanvullende koopwaar, zoals T-shirts) geld wordt ingezameld om hun projecten te steunen.

Dan is het tijd voor het optreden van Shoesize 50. Op de website van Merleyn stond de toevoeging '& friends', zodat de indruk was gewekt dat ook de andere meewerkende artiesten acte de présence zouden geven. Dat blijkt niet het geval, want alleen een didgeridoo-speler versterkt de gelederen. De set begint met 'Victim of War', het nummer waarmee het allemaal is begonnen. Daarna volgt een mix van eigen nummers en covers. De covers, onder meer van The Police en Counting Crows, zijn goed gekozen want ze passen goed bij de stem van Van Haveren. De eigen nummers zijn in ongeveer dezelfde stijl. Geen heel ingewikkelde songstructuren, maar lekker in het gehoor liggende pop-rock. Het is alleen jammer dat de zang niet altijd toonvast is.

Hoewel sommige nummers op het lijf van de zanger lijken geschreven, zit hij er ook geregeld naast en dat is jammer. Het publiek maakt het niets uit: dat danst enthousiast mee en zo wordt het een leuke avond. 'Can you Imagine' loopt nog tot het einde van het jaar. Je kunt ze tegenkomen bij verschillende evenementen in Nijmegen, waaronder de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. En kijk niet vreemd op als de cd aan het einde van het jaar in je kerstpakket zit, want ook daarover wordt op dit moment met grote bedrijven onderhandeld.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12