3voor12 Gelderland

Oranjepop niet meer op de Hessenberg

Festival neemt na drie jaar noodgedwongen reizend bestaan weer aan

Vorig jaar zei de organisatie van Oranjepop nog dat het festival zich 'thuis voelt op de Hessenberg'. In 2006 zou de laatste editie zijn op dit terrein, maar archeologisch bodemonderzoek gooit roet in het eten. Oranjepop moet met spoed op zoek naar een nieuwe locatie.

Oranjepop 2006 vindt niet plaats op de Hessenberg. Op het terrein wordt vanaf februari archeologisch bodemonderzoek verricht in de voorbereiding op het bouwrijp maken van de locatie. Het festival moet daardoor snel op zoek naar een nieuwe plek. De tijd dringt. Oranjepop-coördinator Maurice Langenhoff legt uit: "Het vergunningentraject voor zo'n evenement neemt veel tijd in beslag. Je moet bijvoorbeeld wel kunnen voldoen aan de zes weken bezwaartermijn die ervoor staat. We hebben nog geen nieuwe locatie en we kunnen dit traject pas in gang zetten als we die wel hebben. Dat maakt het allemaal best kort dag."

De organisatie had haar zinnen gezet op het terrein onder de Waalbrug, maar kreeg vandaag bericht dat de gemeente daar geen evenementen toestaat. Langenhoff: "We hebben deze locatie twee maanden geleden als alternatief voor de Hessenberg aangedragen. Helaas heeft de beslissing wat langer geduurd dan we hoopten. Jammer, want het terrein is ideaal voor Oranjepop. Het is er sfeervol en bovendien ligt het centraal." Sfeer is een belangrijke overweging bij het kiezen van een locatie.

"We hebben in het verleden altijd wat minder gangbare locaties gehad. De Hessenberg ligt bijvoorbeeld wel heel centraal, maar niet 'in de loop'. Daardoor hadden we eigenlijk altijd bezoekers waarvan je zeker wist dat ze speciaal voor het programma kwamen." Oranjepop op de Waalkade, zoals de gemeente suggereerde, ligt dan ook niet in de lijn der verwachtingen. "Ik vind het wat kort door de bocht om te zeggen dat elke locatie zomaar geschikt is voor dit festival, enkel omdat de faciliteiten er zijn. Wij zoeken toch het liefst naar een locatie die beter aansluit bij de sfeer van Oranjepop." De organisatie heeft een nieuw alternatief op het oog, maar daarover wil Langenhoff nog niets kwijt. "Ik wil eerst zeker weten of we daar terecht kunnen voor we daar mededelingen over doen." Meer nieuws volgt, dus.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12