The Stone Souls uit Oud-Zevenaar is al sinds 2020 onderweg met een muzikale roadtrip, dus zó nieuw is deze band dus niet. De nieuwe ep met de naam Splinter wel, deze werd namelijk plaats op 12 april jongstleden uitgebracht. Dat is natuurlijk een uitstekende reden voor een feestje en deze wordt de volgende dag gehouden in de Willemeen te Arnhem. Met nieuwe en oudere muziek treden zij op als voorprogramma van de Amerikaanse Death Valley Girls.

Film

Splinter is niet zomaar een ep, het is ook de soundtrack voor de gelijknamige korte film die geproduceerd wordt door The Stone Souls. De première van de film, op 13 september, laat nog een tijdje op zich wachten, waarin de nummers van Splinter hierin het verhaal vertellen en/of omlijsten van de reis van de hoofdpersoon die worstelt met angst en zich verloren voelt in de stedelijke jungle en het digitale moeras van de moderne samenleving. 

Het concert

The Stone Souls
(in voorprogramma van Death Valley Girls)
Zaterdag 13 april 2024
Willemeen Arnhem

The Stone Souls

Pauze

Het is even geleden dat de band uit Oud-Zevenaar hun donkere country gemixt met americana rockte voor een publiek. Bijna twee jaar geleden alweer. Toentertijd nog met duo vocalen, nu staat Theodoor Versteegen er grotendeels alleen voor. Niet helemaal dus, want bassist Dayenne Wielheesen zingt ook een goed stukje mee. Dat dit viertal een behoorlijke live-pauze hebben gehad is weinig van te merken, als ze hadden beweerd een wekelijks matinee hadden in Carré dan was dat best geloofwaardig geweest. De 45 minuten speeltijd die ze hebben worden mooi benut met het charisma en goed bij het thema passende stem van Theodoor, indrukwekkend slagwerk van Bas Janssen, geconcentreerd en kundig snaarbewerking door Niek Witjes en de mooie stem van Dayenne, aangevuld met haar toffe baswerk. Dit alles gecombineerd met een fijne onderlinge chemie maakt de show helemaal kloppend. 

Setlist The Stone Souls

1. Welcome To The Fuzz Fiesta
2. All I Want 
3. Angeldust
4. Black Outlaws 
5. Small Stone
6. Surfin’ Black Waves Encore
7. Silence The Fear
8. No Sense Of Time
9. Rose of Jericho

Tijd dus voor meer shows. Op de relatief korte termijn hebben The Stone Souls onder andere de festivals als Reurpop en Mañana Mañana in het vooruitzicht. Dan nog de film en in het najaar nóg een ep. Kortom, genoeg om naar uit te kijken omtrent deze Gelderse band.

The Stone Souls

Blacklight punk

De enige overeenkomst die The Stone Souls heeft met de Death Valley Girls is dat de eerste een sound heeft die uit Noord Amerika had kunnen komen en de tweede noemt dat daadwerkelijk hun thuis. Verder wordt de vibe compleet anders in Willemeen als de Los Angelers beginnen met hun set vol punk met psychedelische tinten. Compleet gehuld in voornamelijk een blauwe sfeer, onderbroken door accessoires die gelig oplichten in blacklight spelen ze zo overtuigend dat het lijkt alsof dit de eerste show van hun tour is. Het tegendeel is echter de waarheid, dit is namelijk de laatste stop van 23 concerten door Europa over een tijdspan van 31 dagen. Een strakke show die met recht een knallende afsluiter te noemen is.

 

Death Valley Girls

The Stone Souls