Brassband De Baron in Duitsland - tourblog deel 3 Brassband De Baron in Duitsland - tourblog deel 3

Deel 3: Jena, Osnabrück en thuis

, Redactie 3voor12 Gelderland

De Gelderse/Utrechtse guerilla brassband De Baron tourt sinds 28 april door Duitsland. De band geeft in 9 dagen 9 concerten in 8 steden. De Baron houdt voor 3voor12 Gelderland een tourblog bij van hun tour. Vandaag: het laatste deel van hun tourverslag: Jena, Osnabrück en thuis.

Jena - Kulturbahnhof

Onze wallen hangen tot op de heupen, onze gezichten zijn rood en de sfeer wordt grimmiger met de minuut. Gelukkig staat er een hoogtepuntje voor de deur: Kulturbahnhof Jena.

Dit voormalig station is nu het poppodium van de studentenstad. En bij aankomst staat ons een verrassing te wachten. In de kleedkamer zijn wat ‘snacks’ neergelegd door Franky, onze host van vanavond. Het betreft dit keer geen paprikaships, maar dolfijnen van banaan met druiven in hun mond en een palmboom van ananas, aangevuld met een tropisch eiland aan fruit.

We kunnen wel janken van vreugde. Na een week bockworst zijn wat extra vitaminen welkom. Bovendien komen daarna schalen met asperges, aardappels en gecarameliseerde bloemkool op tafel. De zaal is die avond goed gevuld. Een mannetje of 100 staat te dringen voor het podium en roept na afloop om een ‘zugabe’. Het podium heeft zelfs een slaapvertrek dus we rollen van de bühne zo de stapelbedden in.

De Baron - Duitsland tour 2019

Osnabruck - K.A.F.F

Met een aangesterkt humeur rijden we onze laatste dag tegemoet. In Osnabrück worden we ontvangen door Marcia die een klein podium runt. Het is een voormalig industrieterrein dat nu weer hip gemaakt wordt. Zoals ze dat ook graag doen in Nederland (ADSM-werf amsterdam, Honigcomplex Nijmegen, Havenkwartier Deventer). Eerst een paar nieuwe hippe kroegen en podia voordat er woontorens komen, Zo’n plek.

Wederom zijn we verbaasd door de ontvangst die zich ontvouwt in liters gratis bier, soep en goed geluid. Het is rustig deze zondagavond, maar dat deert nu even niet. Dit laatste concert van de tour doet ons goed. We spelen de laatste spetters zweet uit ons voorhoofd en proosten op ons geluk.

Aanvankelijk zouden we hier ook overnachten, maar omdat we zowel de grens als onze oksels kunnen ruiken, leek het ons beter na het concert door te rijden naar huis. En dus komen we in het holst van de nacht aan bij de zeven voordeurtjes van de zeven bandleden van De Baron.

De komende maanden tourt De Baron door Nederland op festivals en poppodia. Na de zomer gaan we de studio in voor nieuw werk.

De Baron - Duitsland tour 2019

De Baron - Duitsland tour 2019

De Baron

Over De Baron

De Baron stort sinds 2015 bakken aan energie uit over hun publiek (Theaterkant). Klezmer, punk en brass in een band. Inmiddels meer dan 100 shows verder die voerde langs festivals als Oerol, Living Village Festival, de Nijmeegse Zomerfeesten en podia als Paard, Ekko, Tivoli, Carré en Willem Twee gaan ze nu voor de tweede maal door het land van onze Oosterburen. De Baron bestaat uit:

Niek Lathouwers: zang, gitaar en trompet
Pascal van Hulst: zang en saxofoon
Freek Hofste: zang en gitaar
Joey Pechler: zang en bas
Brend Kolfschoten: trombone
Duco de Vries: saxofoon

De band lanceerde 1 maart in Brigant in Arnhem hun nieuwe single 'Anarchist'.

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland