Sinds 1996 zweeft Mummy’s a Tree door het muzikale universum. De Nijmeegse band volhardt in haar zoektocht naar de muzikale bron, de magische zijnsstaat die tijd en ruimte overstijgt. Ze stond ermee in het voorprogramma van onder meer dEUS, Sea + Air, My Morning Jacket en Bettie Serveert.

Na de zeer goed ontvangen comeback plaat Goodbye Stratosphere (2018) volgde dit jaar Grenadine, een ep met een breed palet aan stijlen: van het mysterieuze ‘Floyd meets Bowie’ titelnummer tot het apocalyptische These Hands, met echo’s van Nick Cave. Door deze uiteenlopende invloeden heen blijft het herkenbare vocabulaire van Mummy’s a Tree alom aanwezig.

Naked Shortsellers

De Country Noir van Naked Shortsellers draait om de gitzwarte stem van Daniël Papen. De Utrechtse band, met leden van Boy Ler, The Fire Harvest en This Leo Sunrise, bracht eind december 2018 een split-single uit met de Freak Folk grootheid Bonnie “Prince” Billy. Een samenwerking voortkomend uit een bijzondere vriendschap tussen de Amerikaanse singer-songwriter en Naked Shortsellers bassist Leo Meijer, die al meer dan 20 jaar de meest complete website van de man verzorgt. Resulterend in de prachtige door Tiny Room Records uitgebrachte split-single ‘The Best of Folks/ Harbour Men’.

Het concert

Mummy’s a Tree + Naked Shortsellers
Merleyn, donderdag 19 december 2019

Naked Shortsellers

Naked Shortsellers

Mummy's A Tree

Mummy's A Tree

Mummy's A Tree